Az Omega zenekart és a rajongókat hatalmas veszteségek érték, Benkő Lászlótól, Mihály Tamás basszusgitárostól, és Erdei Istvántól, legendás technikusuktól is végső búcsút kellett venniük. A zenekar sorsáról még nem döntöttek, erről nyilatkozott Kóbor János. 

Az Omega több tagját is elveszítette az elmúlt évben: Benkő Lászlót, Mihály Tamás basszusgitárost, majd legendás technikusát, Erdei Istvánt is elveszítették. 

Kóbor JánosFotó: Margitay Klára/Life.hu

"A napokban múlt három hónapja, hogy szegényeket az utolsó útjukra kísértük. Decemberben volt mindhármuk temetése, ugyan eltelt negyed év, de a gyász időszaka minimum fél év szokott lenni. Úgy gondolom, május közepére tehető ennek a vége, remélem, addigra tényleg minden úgy alakul, hogy akkor már tudunk gondolkodni a hogyan tovább kérdésről" - mondta a Borsnak Kóbor.

Ebből a szempontból a járvány jót tett, mert alaposan át tudjuk gondolni, egyáltalán szabad-e tovább csinálni. Egyre inkább úgy érzem, így ad hoc mégsem szabadna véget vetni egy ilyen karriernek. És ahogy a nagy zeneművekben mindig van egy finálé, az Omegának is nagy szüksége lenne rá. Mivel jövőre ünnepli a csapat a hatvanadik születésnapját, talán nem kegyeletsértő gondolat, hogy méltó megemlékezést nyújtsunk erről a hat évtizedről" - tette hozzá.