Benedek Miklós szívszorító vallomása: „Én egy volt színművész vagyok”

Fotó: Polyák Attila - Origo -
pandémia színész Benedek Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színész úgy érzi, olyan régóta nem léphetett színpadra, hogy már szinte elfelejtette a szakmáját. Benedek Miklós bevallotta, tart a visszatéréstől.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező pesszimistának vallja magát, így neki nehezebb elviselni a pandémiás időszakot. Úgy érzi, szinte már elfelejtette a szakmáját. A Retro Rádióban Abaházi Csabának elárulta, egy „volt színművésznek" tartja magát. Benedek Miklós igyekszik ugyan más dolgokkal eltölteni most az idejét, de nehézen viseli a színház hiányát.

„A feleségem is mindig mondta, 'dolgoztál te eleget, tehát nem kell ilyeneket mondani', de én mivel egy alapjában véve pesszimista ember vagyok, mint az apám is volt, a dolgok visszásságát nézem" – vallotta be a színész, aki már a járvány előtt sem dolgozott sokat, hogy minél többet fiával, Benedek Tiborral lehessen betegsége alatt.

Benedek Miklós fél, hogy elfelejtett színészkedni. Fotó: Polyák Attila - Origo

Bevallotta, komolyan fél attól, hogy milyen lesz ennyi idő után a színpadon állni, úgy érzi, teljesen kijött a gyakorlatból.

„Nem használom a szerszámot, ami az enyém, nem használom a fejemet egy évig, és elfelejtek dolgokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.