Berlin másik arca: fedezd fel a város eldugott, izgalmas helyeit - Fotók

Forrás: knipsling/Pixabay -
helyek travelo utazás felfedezés izgalmas Berlin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berlin a legnevezetesebb látnivalókon kívül számos érdekességgel várja azokat a turistákat, akik inkább kerülnék a tömeget. Elhagyott ipari emlékek, parkok, világörökségi lakótelepek, és vízparti helyek is várják az oda látogatókat

A travelo sorra vette, hogy milyen helyeket érdemes meglátogatni Berlinben akkor, ha a koronavírus okozta félelem miatt a legzsúfoltabb helyeket inkább kihagynánk.

Berlinben akad jó néhány vízparti hely, de különleges strandok is megtalálhatóak a városban. Mivel a várost keresztül-kasul átszelik a Spree-folyóhoz csatlakozó csatornák, és több tó is található Berlin környékén, mindenki megtalálja a neki tetszőt. A Landwehrkanal Baerwaldbrücke megálló környékén például lehetőség nyílik arra, hogy árnyas fák alatt pihenjünk, miközben a csatornán közlekedő hajókat nézhetjük.

Vízparti étteremből sincs hiány, melegen ajánlott a Café am Neuen See-ben, ami az egyik legrégebbi étterem Berlinben. Ha már tele a hasunk, és még mindig vízre vágyunk, érdemes egy gyors, vízi városnézést is beiktatni a programba.

Berlin, Spree-folyó. Forrás: Joachim Messerschmidt / nicols.com

Berlinben számos közpark van: akad régi reptérből kialakított, és évtizedekre magára hagyott vasúti csomópontból kiépített közpark is. Az egyik legérdekesebb történetű park a Kreuzberg-negyedben található. A történelmi jelentőségű, egy időben Nyugat-Berlint légifolyosón keresztül ellátó régi reptéren, a Tempelhofon 2011-ben alakítottak ki közparkot.

Berlin a világörökségi lakótelepek városa, és jócskán rászolgált erre a jelzőre. A városban 1913 és 1934 között hat ilyen lakótelepet építettek fel az akkori külvárosokban. Ezek együtt 2008-ban „Berlin modern stílusú lakótelepei" néven kerültek fel az UNESCO világörökségi listájára. Ha valaki Berlinbe utazik, mindenképp látogassa meg a magyar vonatkozással is rendelkező Siemensstadtot, aminek a közelében található egy igen csak felszerelt, homokos parttal rendelkező strand is, a Jungfernheide.

Berlin, Siemensstadt, lakótelep Forrás: Wolfgang Bittner / Visit Berlin

Amennyiben valaki Berlin urbex vonalán akar elindulni, mindenképp menjel el az Ördög-hegy tetején található hidegháborús időkből ránk maradt építményhez, a Teufelsberghez. A másik, még ennél is népszerűbb urbexes látványosság a "zombi kórház". Az épület eredetileg gyerekkórház volt, amit 1911-ben nyitottak, barna falai és sötét ablakai miatt azonban sokkal inkább hajaz egy horrorfilm helyszínére.

Teufelsberg Forrás: knipsling/Pixabay

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.