A halálát kívánják az Edda ittasan vezető dobosának: "Olyanokat írnak, hogy le kellene engem lőni"

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
ittas vezetés Edda Hetényi Zoltán lízingautó jogosítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetényi Zoltán, az Edda dobosa ittasan vezette azt az autót, ami tegnap éjjel a budapesti Népligetnél épülő kézilabdacsarnokot körülvevő ideiglenes kerítést szakította át. Szerencsére senki sem sérült meg, a körülbelül 20 millió forintot érő luxusautó viszont totálkárosra tört.

Hetényi Zoltán még mindig a baleset hatása alatt áll, főleg, hogy azóta kap hideget-meleget az internet népétől. Nem javít a helyzeten, hogy a dobos elmondása szerint csupán két korsó sört ivott meg, hisz a vezetésnél zéro tolerancia van. Az Edda dobosa beismeri, hogy hülyeséget csinált és nem szeretne elfutni a felelősség elől, arra viszont ő sem számított, hogy milyen durva támadások érik majd.

- mesélte a Borsnak az előadóművész, akinek tulajdonképpen szerencséje van, hogy a balesetben senki sem sérült meg, hisz ha valakit elüt, akár börtönbe is kerülhetett volna. A véralkoholszint-vizsgálat eredménye nagyban befolyásolhatja majd az eljárás kimenetelét és az is sokat számít majd, hogy vele akarnak-e majd példát statuálni.

Budapest, 2015. március 17. Kicska László basszusgitáros, Gömöry Zsolt billentyűs, Pataky Attila énekes, Hetényi Zoltán dobos és Alapi István gitáros (b-j) az Edda Művek együttes sajtótájékoztatóján Forrás: MTI/Illyés Tibor

A lelki terhen kívül a zenésznek továbbra is fizetni kell a totálkárosra tört autója lízingjét, ami havonta 130 ezer forintba kerül majd. A lízingből következik, hogy az autó még nem volt Hetényié, csak akkor lesz az ő tulajdona, ha a teljes összeget kifizette.

Berényi András ügyvéd szerint a rockzenész arra is számíthat, hogy az ittas járművezetés miatt a vezetői engedélyét is elveszik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.