Gyönyörű lábakra vágysz? – Ezek a legjobb otthoni pedikűr praktikák

Forrás: Shutterstock -
fashion week blogbejegyzés papucs szandál lábak pedikűr Nyár magazin egészség szépség lakk köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre újra beköszöntött a forró nyár, és végre elővehetjük a nyitott papucsokat és szandálok. Ilyenkor előtérbe kerül a láb szépsége és ápoltsága is. Ám vannak, akiknek az idejük vagy a pénztárcájuk nem engedi meg, hogy pedikűröshöz járjanak. Ám ezzel az otthoni rutinnal bárki gyönyörű lábakkal büszkélkedhet.

Az ápolt és gyönyörű lábak, puha sarkak, és lakkozott körmök minden hölgyet megilletnek, főleg az év legmelegebb évszakjában, amikor előszeretettel hordunk divatos sarukat, szandálokat, és papucsokat is. Ez a cikk azoknak a nőknek szól, akik otthon, maguknak szeretnék elkészíteni a szépséges pedikűrjüket.

Az a legpraktikusabb, ha este, lefekvés előtt szakítunk időt egy hosszasabb lábápolási rituáléra. Hiszen ekkor már nem kell mennünk sehova, a lábunkra így csak hosszas pihenés és kényeztetés vár.

Megmutatjuk azt a néhány lépésből álló lábápolási programot, ami tényleg csodákra képes.

Első lépésként mindig egy meleg lábfürdővel indítsd a pedikűrt! A megfelelő hőmérsékletű vízben való elegendő ideig tartó áztatás azért is nagyon fontos, mert így a bőr kellően felpuhul. Legalább 15-20 percig is érdemes a néhány csepp teafa, mandula, vagy kókuszolajjal felturbózott vízben áztatni a lábakat. Az olajok használata azért is nagyon fontos, mert puhává teszik a bőrt, a teafaolaj pedig kimagasló fertőtlenítő hatása miatt remek a körömgomba ellen, sőt már a kialakulása ellen is védelmet tud biztosítani.

A megfelelő hőmérsékletű vízben való elegendő ideig tartó áztatás következtében a bőr kellően felpuhul Forrás: Shutterstock

Ha megfelelően felpuhult a bőr, akkor elsőként a sarkak és a talp bőrkeményedéseinek eltávolításával kezd. Ha nincs nagyon rossz állapotban a sarkad, akkor egy megfelelő eszközzel minden további nélkül magadnak is tökéletesen el tudod távolítani az elhalt bőrréteget.

Harmadik lépés a teljes láb alapos leradírozása. Ezzel könnyedén eltüntethetjük az elhalt hámsejteket. A bőrünk megújul és ismét puha és sima tapintású lesz. A drogériákban kapható bőrradírok tökéletesek erre a célra, de ha elfelejtetted beszerezni, akkor sem kell pánikba esned, hiszen a kávézacc és a kókuszzsír elegye is meghozza a kívánt hatást. Valamint, egy csésze cukor és olívaolaj, és némi illóolaj is meglepően hatékony és tápláló lehet számodra.

A láb alapos leradírozásával könnyedén eltüntethetjük az elhalt hámsejteket Forrás: Shutterstock

Ezt követően a jól megérdemelt ápolás és kényeztetés következik. Ekkor kerülnek fel a lábra az illatos és tápláló, pakolások maszkok. Amik után már csak egy olaj vagy lágy ápoló krémre van szüksége a lábfej és a talp bőrének. A természetes összetevők híveinek a shea vaj a legjobb választás.

Végezetül pedig, nem marad más, mint a körmök rendberakása. Ilyenkor nagyon fontos, hogy akár vágjuk, akár reszeljük, a körmöket mindenképpen kerüljük a túlzott visszavágást, és amennyire csak tudjuk, kövessük a körmünk természetes ívének a vonalát. A körömágy puhítók és eltávolítók használata nagyon hasznos és nagymértékben megkönnyítik a dolgunkat. Ha nagyon száraz a bőrünk, akkor mindenképpen kenjünk a körömágyakra puhító olajt is.

Akár vágjuk, akár reszeljük, a körmöket mindenképpen kerüljük a túlzott visszavágást Forrás: Shutterstock

Ha elégedettek vagyunk a pihe-puha lábunkkal, és a köreink is makulátlanok, de még időnk és energiánk is maradt a szépítkezésre, akkor elővehetünk egy dögös piros körömlakkot, hogy a lábunk még szexibben és nőiesebben mutasson az idei nyár legdivatosabb lábbeliiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.