A magyar-francia mérkőzés gólszerzője, Fiola Attila: "Szóba került, hogy be kell fejeznem a futballt"

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
magyar válogatott Fiola Attila gól Eb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felejthetetlen pillanat volt, amikor Fiola Attila pályafutása legfontosabb gólját szerezte az Eb-n a világbajnok franciák ellen múlt szombaton. 

Hatalmas örömöt szerzett a magyar futballkedvelők számára Fiola Attila, a magyar válogatott szélsője, válogatottunk, aki bravúros gólt szerzett a világbajnok franciák ellen, amely végül döntetlenre végződött.

A Szekszárdon született, de a dunakömlődi illetőségű 31 éves futballista a mérkőzést követően családjával, feleségével és kisfiával ünnepelte.

"A gól pillanatában az egész pályafutásom lepergett előttem, a családomra, a barátaimra gondoltam, akik a nehéz pillanatokban mindig támogattak. Hála istennek, nagyszerűen játszott a csapat, kiváló eredményt értünk el. Ez volt életem egyik, ha nem a legszebb napja"

-árulta el az M4 Sportnak Fiola.

Fiola Attila Fotó: Csudai Sándor - Origo

Fiola az édesapja után gyerekként maga is tűzoltónak készült, kilencévesen kezdett csak el focizni, 15 évesen került a Paksi SE-be, ahol 19 évesen játszott először NB I-es bajnokit.

A sportoló az eddigi pályafutása során sokat szenvedett, a 2016-os Eb előtt a norvégok elleni pótselejtezőn szakadt combizommal segítette kijutni a tornára a csapatot. Franciaországban aztán az osztrákok elleni csoportmeccs végén súlyos sérülést szenvedett, majd háromévnyi tortúra (részleges bokaszalag-szakadás, belső oldalszalag-sérülés, arccsont- és kézfejtörés, térdfájdalom) következett az életében, és még az is felvetődött, hogy abba kell hagynia a futballt. Végül a Barcelona orvosa segített helyrehozni a térdét - írja a Bors.

"Nem vetődött fel bennem, hogy feladom. Az viszont szóba került, hogy be kell fejeznem a futballt"

- mondta idén áprilisban a Nemzeti Sportnak.

"Az élet ikszre játszik" - hangoztatja sokszor Fiola, amit a magyar-francia mérkőzés most be is bizonyított.

"Azzal, hogy ismét kijutottunk az Eb-re nagyjából kvittek vagyunk. Volt egy kemény időszak, amit alaposan megszenvedtem. Ha abból indulok ki, amondó vagyok, ha többel nem is, de eggyel még adós nekem a sors... "

- árulta el a meccs előtt a Nemzeti Sportnak a Fityó becenévre hallgató, MOL Fehérvárt erősítő focista.

Egy helyen minden, ami foci Eb!

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.