Az egész országot megrázta a fiatal focista, Hegedűs Viktor Marcell halálhíre, aki minden előzmény nélkül összeesett edzés közben és szerettei karjaiban halt meg. 

Vajda Szilvia, Viktor édesanyja és Viktor barátnője is ott voltak az edzésen, amikor Viktor összeesett. Valószínűleg hirtelen szívmegállás miatt hunyt el, élsportoló volt, sohasem dohányzott, nem ivott, egészségesen táplálkozott. A szerettei tétlenül nézték Viktor haláltusáját, beszélni már nem tudtak vele, csak átölelni élettelen testét.

Andráshida SC, Hegedűs Viktor - nagy jövő állt a 18 éves focista előtt.Forrás: facebook.com/andrashida

Viktor előtt nagy jövő állt. Nem csak a focipályán, hanem más területen is kiemelkedően teljesített, sőt, még a modellipar is felfigyelt rá, mivel a sportnak köszönhetően kiváló alakkal rendelkezett, felajánlottak neki egy ötéves, nemzetközi modellszerződést is. 

Kifejezetten jól tanult és szellemi területen is jeleskedett. Sakkozott, és két alkalommal jutott be a 100 táblás szimultánba a Polgár Sakkfesztiválon, Polgár Judittal, Polgár Zsuzsával sakkozhatott, minden napra célokat tűzött ki"

- mesélte a Borsnak a megtört édesanya, aki szerint fia különleges ember volt, aki a 18 évébe sok mindent belesűrített. Viktor éppen érettségizni készült, hogy jövőre Budapestre költözzön és egyetemre járhasson. A fiú emlékére hamarosan létrehoznak egy alapítványt, mely a Viktorhoz hasonló, sokoldalú és tehetséges sportoló fiatalok támogatására jön létre.

A gyermekem angyallá vált, és én hiszem, hogy örökre velünk marad! - fejezte be a gyászoló édesanya.