Magyarországon, mégis karibi hangulatban nyaralt Hevesi Tamás és felesége: "Homokos parton élvezhettük a jó időt"

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio -
Hevesi Kriszta Hevesi Tamás Hajdúszoboszló nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hevesi Tamás és felesége, Kriszta Hajdúszoboszlón nyaralt. Tamás korábban gyakran járt a városban, többször koncertezett itt, ám őt is meglepetésként érte, mennyit fejlődött Hajdúszoboszló. Lenyűgözte a megújult belváros, és a fürdő szabadtéri wellness-részlege is. A zenész azt mondja, itt lenni olyan érzés volt, mintha a karibi térségbe csöppent volna.

Hajdúszoboszlót nemzetközileg is elismert híres gyógyfürdő-városként jegyzik, az egészségturizmus területén nagy múltra visszatekintő hagyományokkal és kimagasló adottságokkal rendelkezik. Jelentősége országos viszonylatban is kiemelkedő, a települések összes vendégéjszaka szám szerinti rangsorában az első három helyezett között találjuk a várost. Hajdúszoboszló fő turisztikai attrakciója Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a változatos szálláshelykínálat és az egész éves programkínálat.

Hevesi Tamást és feleségét, Hevesi Kriszta szexuálpszichológust is a város sokszínűsége nyűgözte le.

"Többször koncerteztem már Hajdúszoboszlón, legutóbb 2 éve egy szépségkirálynő választáson énekeltem. Nyaralni viszont még nem voltam, úgyhogy kifejezetten jó volt pihenni itt Krisztivel, a feleségemmel. A városon látszik, hogy komoly fejlesztések voltak. Nagyon tetszett, hogy a főtéren rengeteg volt a zöld, hangulatosak az utcák és nagyon kedvesek az emberek. Nagyon jó érzés volt, hogy egy hirtelen ötletből adódóan néhány dalt elénekelhettem a központban. Hajdúszoboszlón egyébként barátságos, nyitott emberekkel találkoztunk, vendégszerető volt mindenki. A kedvenc programunk azonban a bringóhintózás volt. Este, a kivilágított várost bejárni egészen kivételes élmény volt" - mesélte a zenész.

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

A járvány jelentős visszaesést hozott Hajdúszoboszlón is, pedig az elmúlt években az egyik legnépszerűbb desztináció volt. Komoly kiesést jelentett a külföldi turisták elmaradása, korábban ők adták a vendégszám negyven százalékát. Éppen ezért az idei nyári szezonra Hajdúszoboszló városa több újdonsággal is készült: az egyik legfontosabb a Hungarospa Prémium Zónája. Európa legnagyobb fürdőkomplexuma ugyanis idén még nagyobb lett: június közepére elkészült az ország legújabb szabadtéri wellnessfürdője. A Prémium Zónában 2500 négyzetméteres vízfelület várja a látogatókat. Az ezer fő befogadására alkalmas új részleg egyben egy világkörüli utazásra is hív: a Plitvicei-tavak inspirálta medencében vízesés, az Amazonas hangulatát felidéző részen galériákon elhelyezett jakuzzik, a Tahiti-medencében pedig vízibár is helyett kapott. De van sodrófolyosós medence, pezsgőágy és gyerekmedence is.

A fürdő új wellness-részlege a Hevesi házaspárnak is maradandó élményt adott.

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

"A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum egészen elképesztő, hatalmas területen rengeteg látnivaló van. Ráadásul idén nyáron még nagyobb lett, elkészült ugyanis a fürdő szabadtéri wellnessfürdője is, a Prémium Zóna, mely engem a karibi térségre emlékeztetett a koktélbárral a medencében. A fürdőkomplexumból a kedvencünk egyértelműen a tengerparti rész volt, ahol homokos parton élvezhettük a jó időt. Egyébként rengeteg különböző kikapcsolódási lehetőség közül lehet választani. Kriszti a masszázst és a krioszaunát, közösen pedig különböző medencéket, a vízesést és a jakuzzit próbáltuk ki. Nagyon hamar elrepültek az órák, amiket itt töltöttünk" - mondta Hevesi Tamás.

Forrás: Hevesi Norberthello@h1studio.hu/Hevesi Norbert H1studio

A városban nyáron a fürdő mellett számos programmal várják a látogatókat. Június végén átadták a Bocskai István Múzeum Fejedelmi Kincstár nevű új épületét, ahol a hajdúkat Szoboszlóra telepítő Bocskai István erdélyi fejedelem koronájának és jogarának a nemes és hiteles másolatait lehet többek között megnézni.

A nyári időszakban számos koncert is lesz még: július 22-én Kökény Attila, július 31-én Zséda várja a látogatókat. A színház rajongói is találnak programot: augusztus 10-én A medve nem játék című színjátékot lehet megnézni. De fesztiválból sem lesz hiány, július 23-24. között jön a XXVI. Szoboszlói Folkhétvége, amely a magyar népművészet, népzene és néptánc gazdagságát, sokszínűségét mutatja be. Július 30-a és augusztus 1-je között a Kösely Kupa Díjugrató Lovasverseny és Felvonulás várja a vendégeket, míg augusztus 6-8. között a Szoboszlói Dixieland Napok gondoskodnak a szórakozásról.

A cikk a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. támogatásával készült.
Látogasson el Hajdúszoboszlóra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.