A pletykák szerint Károly hercegnek túl nagy falat a korona: őt szeretné királynak maga helyett

Forrás: AFP/Jeremy Selwyn -
trónörökös királyi család alkotmány Károly herceg Vilmos herceg trónöröklés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diana hercegnő egykori bizalmasa, Stewart Pearce úgy véli, hogy Károly herceg nem akar király lenni, túl sok nyomással és felelősséggel járna a korona a számára.

Stewart Pearce, aki 1995 és 1997 között Dianával dolgozott, úgy véli, hogy a walesi herceg jobban szeretné, ha fia venné át a stafétabotot a királynőtől. Számára ez túl nagy feladat és túl nagy felelősség lenne. A királyi szakértő szerint, amint II. Erzsébet lelép a trónról, az egész monarchia természete meg fog majd változni. Ebbe pedig az is beleférhet, hogy Károly lemond a trónról, és Vilmos herceg lesz a király - írja a Daily Star.

A királyi szakértő szerint Károly legszívesebben lemondana a trónról Vilmos javára. Forrás: Getty Images/2013 Getty Images/Wpa Pool

Vilmos herceget már gyerekkora óta készítik arra, hogy egyszer majd trónra lép, ráadásul, amióta Harry herceg kivált a királyi család kötelékéből, azóta még több felelősség került a vállára és családjával együtt még inkább a középpontba került. Mivel egész életében kötelességtudatra nevelték, így valószínűleg nem utasítaná vissza a koronát. Feladata elsősorban a családi örökség és a királyi család ikonikus szerepének megőrzése lenne.

A brit királyi udvarban már jó ideje azt pletykálják, hogy II. Erzsébet is azt szeretné, ha fia helyett unokája, Vilmos herceg követné a trónon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.