Régóta folyik a találgatás, hogy II. Erzsébet királynő esetleg mégsem a fiát, Károly herceget szeretné maga után a trónon látni, hanem unokáját, Vilmos herceget. Úgy tűnik, most végre kiderült, ki lesz a királynő után a brit király.

A brit királyi udvarban már jó ideje azt pletykálják, hogy Károlyból sosem lesz király. Édesanyja, II. Erzsébet helyette inkább Vilmost látán szívesen a trónon. - írja a The Sun.

A királynő közel 70 éve uralkodik, az utóbbi időben pedig rengeteg, a családja körüli botránnyal kellett megbírkóznia. Vilmos élete azonban makulátlan, példás férj és apa, felesége szekrényében sincsenek csontvázak.   

Egyes szerint az uralkodónő már elkezdte okítani unokáját, hogy a későbbi trónralépése zökkenőmentes lehessen. Most például a lehető legközelebb költözteti Vilmost és családját magához, Windsorba.

Minden jel arra utal, hogy Vilmos követheti II. Erzsébetet a trónonForrás: AFP/Chris Jackson

Azonban nem elegendő, hogy a királynő mit szeretne, hiszen a trónöröklés szerint törvényesen fia, Károly kapná a koronát. Ám abban az esetben, ha ő lemond róla, Vilmos, mint második a trónöröklési sorban válna automatikusan a királlyá.

Az udvari szóbeszéd szerint II. Erzsébet mindent megtesz azért, hogy meggyőzze Károlyt: így cselekedjen.