"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen" - az elgázolt magyar táncos nem adja fel

Forrás: Origo olvasó -
gázolás Katona Imre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elgázolták a 35 éves magyar táncost, amikor egy bajba jutott autósnak próbált segíteni.

Egy elakadt autóson segített Katona Imre Budapesten, amikor elütötték őt, és emiatt leszakadt a bal lába. A férfi korábban profi táncosként dolgozott, de most mindent újra kellett tanulnia, most pedig szüksége van segítségre, hogy a hivatásához is alkalmas protézist kapjon.

A kép illusztráció Forrás: Origo olvasó

„Ahogy korábban, sem a színpadon, sem az életemben nem adtam fel álmaimat, most amputáltként sem teszem. Egyszer azt mondta a Mesterem, hogy 'Nincs lehetetlen, csak tehetetlen'. Amikor felébredtem a baleset után az intenzíven és szembesültem lábam hiányával, akkor is próbáltam a legpozitívabb lenni.

A döntés továbbra is a saját kezemben maradt: megyek tovább előre. A több hónapos rehabilitációnak és kitartásomnak köszönhetően már művégtaggal élek majdnem teljes életet...de számomra ez akkor lenne teljes, ha új táncolhatnék és koreografálhatnék."

Katona Imre önerőből nem tud a munkájához szükséges megfelelő lábat szerezni, melynek 38 millió forint az ára, így a művészetkedvelők és a nagyközönség segítségét kéri - írja a Bors.

Ha többet szeretnél megtudni a táncosról, nézd meg az alábbi videót:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.