Ahogyan mi is beszámoltunk arról, bűnösnek találta a Budaörsi Járásbíróság Galambos Lajost az áramlopási ügyben. Feleségét felmentették. Az üggyel kapcsolatban megszólalt a zenész. 

Lajcsit és nyolc társát víz-, gáz- és áramlopással, valamint vesztegetéssel vádolták meg. Az ügy már 6 éve húzódik, Galambos Lajos korábban előzetes letartóztatásban is volt, most azonban kimondta az ítéletet a bíróság.

"Galambos Lajos felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli társtettesként lopás alól felmentette a bíróság" - írja a Blikk.

Az ítélettel kapcsolatban megszólalt a zenész is, akit a lap ért utol.

Meghozták az ítéletet: Galambos Lajos börtönbüntetést kapott - így reagált a zenészLife TV

"A feleségem vétlenségét kimondta az első fokú bíróság, engem pedig elkaszált, és ez elfogadhatatlan. Véleményem szerint a bíró hibás döntést hozott, de a történelemben előfordult már ilyen, nem ez az első eset, akár emberölés ügyében is. Az indoklás általam ismert része megerősít abban a hitemben, hogy nagyon sok hiba van az ítéletben, így állapították meg a bűnösségemet. A bíró ugyan visszafogta az ügyészség fantáziálását, ugyanakkor apró részleteket felnagyítva, és feltételezéseket tényként elfogadva döntött. Azt szerettem volna, hogy ma lezáruljon az ügy, a lelki békém, a családom és az egészségem érdekében, sajnos ez nem történt meg, tovább tart a hat éve folyó mizéria, de természetesen a végsőkig harcolok, hogy kiderüljön az igazság, ami ma nem derült ki. Jó hír, hogy a feleségem esetében ez megtörtént, de ez sem szépíti a jogtalan előzetes letartóztatását, amivel kapcsolatban igen komoly kárigénye lehet" - mondta Lajcsi, majd hozzátette, hogy az ügy gyors lezárásának érdekében megtérítette a kárként megállapított összeget. 

A zenész az ítélethirdetés idején nagymamája sírjánál volt a temetőben.

"Számomra életemben a legfontosabb a nagymamám volt, aki mindig bízott bennem, és akinek a félretett pénzéből adtam ki az első kazettáimat, az ő sírjánál voltam kint Soroksáron, ott értesültem a tárgyalóteremben történtekről" - tette hozzá.

"Nem a szabadságom, hanem az életem volt a tét" - Galambos Lajos akciója előtt titkos dossziét hagyott gyerekeire