Ezt teszi a szervezeteddel, ha rendszeresen tízóraizol és uzsonnázol

Forrás: Dreamstime -
uzsonna egészséges táplálkozás tízórai szendvics egészséges életmód vízfogyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ember hajlamos arra, hogy nem gondoskodik tízórairól vagy uzsonnáról a munkahelyen, így, ha megéhezik, vesz egy csokit az automatából, vagy inkább éhezik és alig várja, hogy hazaérve kifoszthassa a hűtőszekrényt. 

A rendszeres étkezés rendkívül fontos, nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is. Ha ugyanis összevissza eszünk, kifelejtünk egy reggelit vagy éhen akarunk halni pár órával az ebéd után, akkor nehezebb lesz koncentrálnunk napközben, ráadásul az éhség bágyadtságot is okoz. A tízóraitól és uzsonnától nemcsak a kedvünk lesz jobb, hanem egyenletes lesz a vércukorszintünk, és a munkát is jobban fogjuk bírni - írja a Travelo.

Vigyünk be szendvicset, gyümölcsöt a munkahelyünkre - így jobban fogunk tudni koncentrálni és a bágyadtságot is meg előzhetjük. Forrás: Dreamstime

A legjobb, ha otthonról viszünk magunknak egy kis gyümölcsöt vagy egy szendvicset, de az is jó megoldás, ha a fiókban tartunk 1-2 müzliszeletet, zabkekszet vagy natúr, nem sózott olajos magvakat. Ezek "életmentőek" lehetnek, ha megéhezünk és sokkal egészségesebbek, mint egy péksütemény vagy egy csoki az automatából. Az is fontos, hogy sok vizet igyunk: legjobb, ha minden egyes pohár vízért külön elsétálunk,így legalább pár percre a gép mellől is felállunk. S bár sokaknak szokása, hogy kikapcsolódásképpen megisznak egy kávét a kollégákkal, figyeljünk arra, hogy legfeljebb napi 1-3 kávé fér bele az egészséges étrendbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.