Gazdagok, akik már nem tudnak mit csinálni a pénzükkel: szellemvárosokat vásárolnak

vásárlás luxus gazdag magazin szupergazdag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas kastélyok, szellemvárosok, magánrepülők, yachtok - mindenkinek a luxus jut az eszébe, amikor azon gondolkodik, vajon mire költik a pénzüket azok az emberek, akik akkora vagyonra tettek szert, amivel már maguk sem tudnak mihez kezdeni. A gazdagok bizony hajlamosak olyan dolgokat vásárolni maguknak, amire egyébként semmi szükségük. 

Ha a szupergazdagok külföldre utaznak, akkor igénybe veszik a magángépeiket, ha viszont belföldön maradnak, akkor erre is van megoldás, és még az utazás kényelméről sem kell lemondaniuk. A dúsgazdag vásárlók privát vasúti kocsikon élvezhetik az utazást, hiszen ezek sokkal nagyobbak, mint a magánkabinok, itt a teljes kocsi kényelmét élvezhetik azok, akik ezt az utazási módot választják. A kocsi lehet egy luxusvonat része is, vagy egy teljesen önálló egységként is funkcionálhat, amelyben a luxust és a kényelmet kimaxolhatja az, aki így utazik - írja a MoneyWise.com.

A mesés gazdagság olyan szabadságot ad, amely egy különleges otthon megteremtésére is lehetőséget biztosít, mint például a Floridában lévő Boca Raton-i 29,95 millió dolláros kúria, amelynek szobáit a Star Treck és a Call of Duty ihlette. Amellett, hogy a dizájn nem mindennapi látványt nyújt, azért a luxusról sem feledkeztek meg. Van itt minden, ami egy ilyen óriási házba kell: bárpult, mozi- és játékterem is. Ez a ház nem csak a páratlan dizájn miatt hasonlít egy űrhajóra, hanem méretei miatt is – ugyanis összesen 2500 négyzetmétert foglal el.

A Floridában lévő Boca Raton-i 29,95 millió dolláros kúria szobáit a Star Treck és a Call of Duty ihlette Forrás: Northfoto

Bill Gates 1994-ben megvásárolta Leonardo da Vinci leicesteri kódexét, melyet az itáliai polihisztor saját kezével írt 1506 és 1510 között. Miután Bill Gates 30 millió dollárért ( körülbelül 7,8 milliárd forint) megvette a füzetet, majd be is szkennelte azt, a Windows 95-höz készített egy képernyővédőt is, amit bárki ingyenesen használhatott. A kódex azonban nem volt túl közkedvelt képernyőkímélő akkoriban.

Bill Gates 1994-ben megvásárolta Leonardo da Vinci leicesteri kódexét Forrás: Wikipedia

De nemcsak Bill Gates az, aki szereti nem mindennapi dolgokra szórni a pénzét. Nicolas Cage kastélyok, villák, magánszigetek sokaságát vásárolta már meg karrierje során. Ami a legfölöslegesebb vagyontárgyák közé sorolható, az a 2007-ben megvásárolt T-Rex koponya, ami 276 ezer dollárba került (mai árfolyamon kb. 70 millió forint). Ám nem sokkal a vásárlást követően kiderült, hogy a koponyát Mongóliából lopták el, a színésznek pedig így vissza kellett adnia a régészeti leletet az ázsiai országnak.

Nicolas Cage 2007-ben megvásárolt egy T-Rex koponyát, ami 276 ezer dollárba került Forrás: AFP/Ho

Szellemvárost vásárolt magának egy dúsgazdag férfi az Amerikai Egyesült Államokban

2018-ban Brent Underwood és egy barátja, Jon Bier megvásárolták Cerro Gordo városát, amely egy szellemváros volt Kaliforniában. Régen ez a hely bányavárosként működött, körülbelül 4000 ember élt itt. Nagyjából 17 millió dollár értékű ezüstöt bányásztak ki a korszak során ( ez ma 500 millió dollárt érne). Amikor ezeket a bányákat létrehozták a városban, egyre többen hagyták el a lakhelyüket. Az utóbbi években híre ment a városnak, és egyre több turista látogat el ide.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.