Mit kell tudni a négyévszakos abroncsokról és miben különbözik a nyári abroncsoktól?

Forrás: pixabay -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyári abroncsokra jellemző, hogy 7 Celsius fok feletti hőmérsékleten képesek a legjobb teljesítményt nyújtani. A nyári abroncsokkal nedves és száraz útszakaszokon egyaránt lehet közlekedni.

Mi szól a nyári abroncsok mellett?

A nyári abroncsokkal nedves és száraz útfelületen is nagyon jó a fékezési teljesítmény, emellett tökéletesen reagálnak kormányzáskor, azaz gyors és nagyon pontos kormányzást tesznek lehetővé. Éles kanyaroknál nagyon fontos, hogy nyáron nyári abroncsot használjunk. A nyári abroncsok lágyabb gumikeverékből készülnek így forduláskor, kanyarodáskor és az akadályok elkerülésére tökéletesek. Akik használnak téli abroncsot, azoknak mindenképpen érdemes beszerezniük a nyári abroncs garnitúrát is.

Mit lehet tudni a nyári abroncsok gyártásáról?

A nyári abroncsoknál gyártáskor többféle technológiát is alkalmaznak. A Maximum Flange Shield, azaz MFS egy keréktárcsavédő rendszert takar. Az abroncs peremén körbe fut egy gumiprofil, így a keréktárcsa pereme számára egy ütközőzónát biztosít. A Silica-Plus keveréknek köszönhetően az abroncs sokkal jobban tapad az útfelülethez. A speciális peremhuzalkarika-ágyas rendszer az abroncs és a keréktárcsa között lévő kapcsolatban segít, azaz jobban irányíthatóvá teszi és sokkal precízebb vezetési élményt biztosít. Ennél a rendszernél az útvisszajelzés is sokkal érezhetőbb.

Forrás: pixabay

Mi jellemzi a négyévszakos abroncsokat?

A négyévszakos abroncsokat azoknak ajánlják, akik nem tesznek meg túl hosszú távokat és olyan országban élnek, ahol téli időszakban a hőmérséklet nem csökken fagypont alá. A négyévszakos abroncsot akkor is ajánlják, amikor csak alkalmanként esik le hó. A téli teljesítményre egészen magas elvárások vonatkoznak, de ennek a Dunlop négyévszakos abroncsa eleget tesz. Ezeken az abroncsokon megfigyelhető egy megkülönböztető jelzés is: „M+S”. A négyévszakos abroncsokon feltüntetik ezen felül a hópehely szimbólumot is.

Foglaljuk is össze, hogy mikor érdemes beszerezni a négyévszakos abroncsot?

Enyhe téli időszakban, amikor a hőmérséklet -5 Celsius fok alá nem süllyed. Ha ez alá csökkenne a hőmérséklet akkor már érdemes a téli gumit felszerelni a járművekre. Azoknak javasolják, akik nem szeretik a túl sok problémát, hiszen ezt a szettet csak egyszer kell megvásárolni és felszereltetni. Utána már nem kell sorban állni a gumis műhelyeknél és időpontot kérni tél végén az. átszerelésre, hiszen nyáron is ezzel az abronccsal lehet majd közlekedni.

Azoknak is tökéletes megoldást jelent, akiknek nincsen lehetőségük az abroncsok tárolására, hiszen a második abroncs garnitúrát a következő szerelésig tárolni kell. A négyévszakos abroncs felszerelésével természetesen spórolni is lehet, hiszen nem szükséges többször kifizetni a szerelési költségeket és a tárolás költsége alól is mentesülünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.