Sminktitok: ettől lesz tökéletes a nappali sminked - Videó

Forrás: Shutterstock -
fashion week Miss Mood magazin smink stílus Kon-tour
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tévhit alapján sokan a drága, olykor luxus termékekben keresik a tökéletes smink titkát, miközben a megoldás teljesen máshol keresendő. 

Elképzelhető, hogy a környezetedben vannak olyan nők, akik minden hónapban több tízezer forintot költenek márkás sminktermékekre, mégsem érik el a kívánt hatást. Nem ismerik a titkot, mely szerint: a kevesebb mindig több, illetve, hogy a hibátlan sminkünk csak akkor lehet, ha a bőrápolásra is kellő figyelmet fordítunk. Cikkünkben összeszedtünk néhány alaptételt, amelyek jóval fontosabbak, mint a használt sminktermékek hype-ja vagy minősége.

1. pont, ahol a smink kezdődik: arcápolás

Itt hangsúlyozandó, hogy "megfelelő" arcápolást kell alkalmazni, amihez ismernünk kell a bőrtípusunkat. Minden ember bőre mást és mást igényel, azonban vannak elengedhetetlen elemek is: ilyen az arctisztítás, a hidratálás vagy a fényvédelem. Emellett bőröd táplálását szérumokkal is tudod még fokozni.

Az arctisztítás, a hidratálás vagy a fényvédelem elengedhetetlen a tökéletes sminkhez Forrás: Shutterstock

Jól válassz árnyalatot!

Ha már arcunkat előkészítettük, a következő bakiba óvatlanul könnyen belefuthatunk, ha rossz árnyalatú alapozót használunk az arcunkon. Érdemes mindig az alsó állkapcsunknál tesztelni a terméket, hogy ne üssön el a nyakunktól, különben egy előnytelen szegély képződhet. Ha megfelelő az árnyalat, akkor beleolvad a bőrödbe. Fontos tudni, hogy a narancsos árnyalatok könnyen öregíthetik és fáradttá tehetik a bőrt, míg a rózsásak inkább frissítenek.

Sipka Barbara, fodrász-sminkmestert kérdeztük a témában: „Nappali sminknél a bőr tökéletes, egységes alapképére kell törekedni. Készítsük elő és hidratáljuk a bőrt, majd készítsünk egy szép sminkalapot, végül a szemeket dobjuk fel egy szempillaspirállal és itt is kerüljük az erős szemfestést."

Sipka Barbara fodrász-sminkmester Forrás: Instagram/barbarasipka

Hiba, ha túl sok matt terméket használsz

„Nem érdemes a mattítást púderrel vagy alapozóval túlzásba vinni, hiszen alapjáraton az egészséges bőrnek is van egy minimális fénye" – folytatta Sipka Barbi. Igazság szerint a púder főként az olajos, zsíros bőrűeknek kedvez, egyébként könnyen maszkos hatást képezhet azok bőrén, akik nem használják tudatosan az alapozójukat.

Nem érdemes a mattítást púderrel vagy alapozóval túlzásba vinni, hiszen alapjáraton az egészséges bőrnek is van egy minimális fénye Forrás: Shutterstock

Kontúr, de csak okosan

A filterezett, Instagram-hatást a való életben sokan erős kontúrral kívánják elérni. Egy makulátlan nappali smink esetében azonban nem javasoljuk a markáns körvonalakat és a szakértő is inkább egy árnyékot képezne az arcon. A korrektornál is érdemes figyelni a mértékre, azaz csak néhány pöttyöt helyezzünk fel a szemünk két sarkába, a külsőt pedig dolgozzuk felfelé, hiszen így meg tudjuk nyújtani az arcot. A pirosítóból is a kevesebb néha több: helyezzünk az orca közepére egy kevés színt, így optikailag csalunk és feljebb kerül a hangsúly.

Ha már Kon-tour: a legutóbbi epizódban Miss Mood pillanatok alatt felturbózta egyszerű, nappali sminkjét. Ha kíváncsi vagy, hogyan tette ezt az énekesnő, akkor mindenképp nézd meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.