Magyar mester készíti Gábor Zsazsa különleges sírkövét

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
színésznő Hollywoodi hírességek sétánya Frederic von Anhalt csillag síremlék gránit gábor zsazsa Gábor Zsazsa Golden Globe sírkő szexszimbólum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kilétét homály fedi, de az biztos, hogy segítségével nem mindennapi emléket állítanak az egykori szexszimbólumnak.

Gábor Zsazsa Golden Globe-díjas színésznő 2016-ban halt meg, s kívánsága az volt, hogy hazájában, magyar földben nyugodhasson. Végakaratát özvegyének, az amerikai-német Frederic von Anhalt hercegnek 2021-ben sikerült is teljesítenie, a művésznő hamvait a Kerepesi úti temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Anhalt herceg szeretett volna elhunyt feleségéhez méltó sírkövet készítettni, ezért fordult a magyar mesterhez, akinek kilétéről egyelőre semmit nem tudni, ellenben a grandiózus sírkőről már sokat elárult Frédéric Von Anhalt herceg egyik régi ismerőse és bizalmasa, Navarrai Mészáros Márton, aki segíti az özvegyet az ügyintézésben:

„Von Anhalt herceg megtalált egy már létező, nagy alakú, viszonylag magas, 180 centis sírkövet. Ez egy fekvő sírkőlap, amit két oszlop díszít, és van rajta egy fedlap is. Ő viszont ezt egy picit konzervatívnak tartotta. Ezért azzal bízta meg a sírkőmestert, hogy Zsazsa a Hollywoodi hírességek sétányán található csillagának mása, valamint a csillagban található Zsazsa Gabor felirat is szerepeljen a sírkövön. Ez így fog megvalósulni, és ha minden jól megy, január végéig el is készül. Gránitból, mivel a márvány nem annyira időtálló. Viccelődtünk is azzal, hogy a gránit állaga elvileg kétszáz évig nem is fog változni, így akkor is tökéletes állapotban lesz, amikor már egyikünk sem fog élni" – mesélte az író, újságíró a Borsnak.

Éveket kellett rá várni, de végre teljesül Gábor Zsazsa utolsó kívánságahttp://www.life.hu/eletmod/20210712-eveket-kellett-ra-varni-de-vegre-teljesul-gabor-zsazsa-utolso-kivansaga.htmlUgyan éveket kellett rá várni, kedden teljesül Gábor Zsazsa végakarata, szülőföldjén helyezik örök nyugalomra. Életmód--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.