Király Viktor és Radics Gigi lép színpadra A Dal 2022 második elődöntőjében

Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán -
A Dal 2022 elődöntő Radics Gigi Király Viktor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dal 2022 következő elődöntőjébe akusztikus verzióban térhet vissza újabb 10 versenydal. A Duna TV szombat esti show-ja különleges meglepetéseket tartogat: a műsorvezető, Király Viktor énekel együtt Radics Gigivel extra produkcióként, valamint kiosztják a „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója" elismerést is.

A második elődöntőben 10 áthangszerelt dallal folytatódik A Dal 2022 dalválasztóverseny a Dunán. A zenés műsorban ezúttal is bemutatkozik egy sosem látott extra produkció: a műsorvezető, Király Viktor ad elő egy dalt Radics Gigivel. Az énekesnő korábban már többször bizonyított a dalverseny indulójaként, tavaly a legjobb négy közé jutott be dalával, most duettpartnerként tér vissza a műsorba.

A második elődöntőben akusztikus változatban hallhatja a közönség Andelic Jonathan JOTA Elhiszem még, GRETA Igazi kincs, Gubik Petra Ez van, ez!, Majoros Csenge Földöntúli szerelem, a MattSet Most vagy soha, a Napfonat Mint a zápor, a Ruby Harlem & Roy Még ma este, Solére Másért, Pádár Szilvia Kismadár, és a Swing á la Django feat. Koszika Utazás című dalát.

A Dal 2022 megújult zsűrije: Mező Misi, Wolf Kati, Egri Péter és Ferenczi György Forrás: MTVA / Sárosi Zoltán

A verseny a végéhez közelít, a következő fordulóban már csak négy döntős hely kiadó. Az este másik izgalmas eseménye, hogy a zsűri döntése alapján átadják „A Dal 2022 Legjobb Dalszöveg Írója" elismerést.

Az év magyar slágeréről viszont kizárólag a közönség dönt. A március 12-i döntőben a nyolc versenydalt a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséri majd. A győztes dal előadója „Az Év Dala 2022", egyben a Petőfi Zenei Díj „Év dala 2022" elismerésben részesül, emellett tízmillió forintot kap produkciója fejlesztésére, és egy tízdalos nagylemezt is készíthet. A döntőbe jutott nyolc dal minden előadója gazdagodik a zenei pályájára fordítható nyereménnyel.

Egy másik verseny is zajlik, az online Akusztik Dalverseny, amelyben ismét mind a 40 produkció részt vesz. A közönségen múlik, hogy melyik dal előadója nyeri meg a fődíjat. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu/adal2022/akusztik oldalon lehet meghallgatni, és ugyanezen az online felületen lehet rájuk szavazni, március 9. éjfélig. Egy IP-címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak: hétfőnként 21:15-től.

Radics Gigi ritkán mutatja meg kislányát a nyilvánosság előtt, most azonban egy Instagram-posztban feltűnt a lassan másfél éves Bella. Az énekesnő kislánya októberben ünnepelte első születésnapját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.