Tudj meg mindent a víz jegyűekről – a Rákról, a Skorpióról és a Halakról

Forrás: Shutterstock -
asztrológia Halak csillagjegy Skorpió csillagjegy horoszkóp magazin Rák csillagjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Aki hisz az asztrológiában, az abban sem kételkedik, hogy a négy őselemnek, azaz a tűznek, a földnek, a víznek és a levegőnek igen nagy szerepe van abban, hogy milyen a személyiségünk.

Minden csillagjegy besorolható egy-egy alapelembe, s az hogy hova tartozunk, döntően befolyásolja, hogyan viselkedünk a mindennapokban, illetve miképpen állunk a világhoz.

Víz jegyek

A víz jegyek közé tartozik a Rák, a Skorpió és a Halak, amelyek legfőbb közös vonása, hogy életükben központi szerepet játszanak az érzelmeik.

A Rákot, a Skorpiót és a Halakat olyan pozitív szavak jellemzik, mint az érzelmes, érzékeny, intuitív, fantáziadús, együttérző, szelíd, passzív, ösztönös, védelmező, nyugodt. Ugyanakkor előfordulhat az is, hogy könnyelművé, irracionálissá, élvhajhásszá és már-már fojtogatóan birtoklóvá válnak.

A víz folyik, áramlik, szinte megállíthatatlanul, ez pedig tökéletesen példázza a vízj egyű embereket - leginkább, ami az érzelmeiket illeti.

A Rák, a Skorpió és Halak a zodiákus legérzékenyebb jegyei, bár szenzitivitásuk más-más módon nyilvánul meg.

Optimális esetben a víz jegyű emberel érzelmesek, együttérzőek, ám képesek uralkodni magukon. Ha „túl sok a víz" valakiben, az annak ellenére, hogy együttérző, mégis önmagát szereti a legjobban, így előfordulhat, hogy élvhajhásszá, hedonistává válik és rózsaszín szemüvegen át látja a világot. A „kevés víz" viszont rugalmatlansághoz, elefántcsonttoronyba zárkózáshoz, s így elszigetelődéshez, valamint a kapcsolatok hiányához vezethet.

A Rák, a Skorpió és Halak a zodiákus legérzékenyebb jegyei, bár szenzitivitásuk más-más módon nyilvánul meg Forrás: Shutterstock

Problémák és megoldások a víz jegyűeknél

  • A víz jegyűeknek mindennél jobban kell az a tudat, hogy szükség van rájuk, hogy valakin segíthetnek, valakivel együttérezhetnek, így érdemes olyan szakmát választaniuk, amelyben kiélhetik ezt az alapvető igényüket. Egy kutya vagy a növényekről való gondoskodás is nagyon nekik való.
  • A víz jegyben születettek amellett, hogy a csillagjegyek között a legérzékenyebbek, a legkifinomultabb jelzőt is magukénak mondhatják, ezért fontos, hogy az életüket átszője a kultúra – legyen szó irodalmi estekről, kiállításokról, színházi előadásokról vagy koncertekről.
  • A víz szülötteinek különös érzéke van ahhoz, hogy mások érzelmeit is átéljék, ez azonban nem minden esetben szerencsés, mert beleeshetnek abba a hibába, hogy saját vágyaikat másokéinak rendeljék alá. Bár maguk választják a mártírszerepet, sokszor meg is bántódnak amiatt, hogy rájuk nem figyelnek, ezt pedig csak úgy kerülhetik el, ha erősítik az önbizalmukat, és képessé válnak arra, hogy hangot adjanak saját igényeiknek.

A víz jegy és a szerelem

A víz jegyben született emberek rendkívül érzelmesek, s úgy kell nekik a szerelem, mint egy korty víz a sivatag vándorának. A szeretetben és a szerelemben tudnak igazán kiteljesedni, s szinte szenvednek, elsorvadnak, ha az érzelmek hiányoznak az életükből. Leginkább a föld jegyekkel, azaz a Bikával, a Szűzzel és a Bakkal alkotnak harmonikus párost, mivel a víz élteti a földet, míg a föld képes mederben tartani a víz szerteáradó, szétfolyó jellemét.

Ha tetszett a cikk, nézd meg mit írtunk a tüzes jegyekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.