Tudj meg mindent a tűz jegyűekről – a Kosról, az Oroszlánról és a Nyilasról

Forrás: Shutterstock -
asztrológia Oroszlán csillagjegy Kos csillagjegy horoszkóp magazin Nyilas csillagjegy tűzjegyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az asztrológia a tizenkét csillagjegyet négy nagy csoportba sorolja be, attól függően, melyik őselemhez vagy más néven alapelemhez tartoznak. Így léteznek tűz-, föld-, levegő- és víz  jegyek, az pedig, hogy melyik elembe tartozunk, nagyban befolyásolja a személyiségünket.

Minden őselemhez három zodiákus van hozzárendelve, és minden elem több olyan tulajdonsággal is rendelkezik, amelyek külsőleg és belsőleg is determinálják az alájuk tartozó csillagjegyeket.

Tűz jegyek

A tűz jegyek közé tartozik a Kos, az Oroszlánés a Nyilas, így nem is lepődhet meg senki azon, ha azt mondjuk, hogy a tüzes jegyek a szó legszorosabb értelmében tüzesek.
A Kost, az Oroszlánt és a Nyilast olyan pozitív szavak jellemzik leginkább, mint optimista, intuitív, energikus, kreatív, lelkes, törekvő, spontán, szenvedélyes, kezdeményező, bátor, vezető. Ugyanakkor jellemük árnyoldala, hogy könnyen válhatnak meggondolatlanokká, türelmetlenekké, zsarnokoskodóakká és egoistákká.

A tűz a teremtés szimbóluma, az élet és az életerő megtestesítője, ezért a tűz által uralt jegyek is teremtőek... avagy pusztítóak.

A tűz jegyek, ha nem vigyáznak, felperzselhetik az egész világot Forrás: Shutterstock


A tűz jegyűeknél fontos, hogy a „lángjuk" ne legyen se túl nagy és így emésztő, se túl kicsi, mert az kiégéssel járhat. A "kevés tűz" betegségekhez, például rossz emésztéshez, ridegséghez, egykedvűséghez, gyávasághoz, a kitartás hiányához vezethet. A "túl sok tűz" pedig balesetekhez, meggondolatlan viselkedéshez, általános dühhöz és erőszakos megnyilvánulásokhoz.

Problémák és megoldások a tűz jegyűeknél

  • A tűz jegyűek impulzívak, gyakran anélkül cselekszenek, hogy látnák tetteik következményét, így jó, ha olyan tevékenységet is végeznek, amely önuralomra tanítják őket. Ez lehet egy sport, ahol szabályokat kell betartani vagy akár meditáció is.
  • A tüzes jegyek hajlamosak arra, hogy saját magukat mások fölé helyezzék. Ez már nem egyszerű önbizalom, hanem az ego elhatalmasodása, így egyetlen tüzes jegynek sem árt, ha elmélyed kicsit az önismeretbe.
  • A túl intenzív vagy túlságosan tartós stressz felszíthatja a tűz jegyűekben a meggondolatlanságot és a dühöt. A negatív energiákat azonban remekül le tudja vezetni ez a három jegy valamilyen alkotó tevékenységgel, hiszen tele vannak teremtő erővel és kreativitással.

A tűz jegy és a szerelem


A tűz jegyében születettek szenvedélyesek, érzelmeik lángolóak, kedvelik a romantikát és odaadó szeretők. Ugyanakkor nagyon jellemző rájuk, hogy elsöprő lendülettel szinte letarolják a kiszemeltjüket, és mindent azonnal akarnak. Éppen ezért a tűz jegyűekhez leginkább a tűz energiáitól meg nem ijedő levegős jegyek illenek, azaz a Mérleg, az Ikrek és a Vízöntő. Elvégre a levegő táplálja a tüzet.

Ha tetszett a cikk, a föld jegyben születettekről korábbi írásunkban olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.