Tudj meg mindent a föld jegyűekről – a Bikáról, a Szűzről és a Bakról

Forrás: Shutterstock -
asztrológia földjegyek Bak csillagjegy Bika csillagjegy horoszkóp magazin Szűz csillagjegy négy elem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A filozófia, az alkímia és az asztrológia már a kezdetektől fogva négy őselemet különböztetett meg: a földet, a tűzet, a vizet és a levegőt. Ebbe a négy alapelembe pedig mind a tizenkét állatövi jegy besorolható. De vajon mi jellemző a föld jegy szülötteire?

Őselemek, avagy alapelemek: tűz, föld, levegő, víz. Ez a négy elem kardinális szerepet játszik az asztrológiában, ugyanis a tizenkét csillagjegy mindegyike besorolható egy-egy őselem alá, az őselemek pedig döntően befolyásolják, hogy milyenek vagyunk.

Föld jegyek

A föld jegyek közé tartozik a Bika, a Szűz és a Bak, így el lehet mondani, hogy a föld jegy szülöttei két lábbal állnak a földön, mi több, gyökeret is eresztettek belé.
A Bikát, a Szüzet és a Bakot olyan pozitív szavak jellemzik, mint a gyakorlatias, megbízható, óvatos, türelmes, racionális, hatékony, kiegyensúlyozott, erős, állhatatos és - nem csalás, nem ámítás -, érzéki.
Ugyanakkor jellemük árnyoldala, hogy könnyen válhatnak merevvé, lomhává, gyanakvóvá és önelégültté.

A föld a termékenység szimbóluma, materiális, megfogható, és nem utolsó sorban az élet bölcsője.

Éppen ezért a föld jegyekre jellemző, hogy a többiekhez képest sokkal inkább röghöz kötöttek, hagyománytisztelőek és kiszámíthatóak.
Ha valakiben „túl sok a föld", az rugalmatlansághoz, álmatagsághoz, nehéz észjáráshoz vezethet, ám ha „túl kevés a föld", az sem jó, mert az irracionális gondolkodást, következetlen viselkedést és ingatag jellemet eredményezhet – mondhatni, maga alá temeti az embert.

Problémák és megoldások a föld jegyűeknél

  • A föld jegyűek hajlamosak az „Előbb a munka, aztán a pihenés!" jelmondat alapján élni, sőt szívük szerint inkább átírnák úgy: „Előbb a munka, aztán még egy kis munka, meg még egy csepp és utána... inkább dolgozzunk még egy kicsit!" Ez a hozzáállás azonban hosszú távon nem kifizetődő, így érdemes a föld jegy szülötteinek megtanulniuk, hogyan élvezzék ki az élet apró örömeit.
A Szűz csillagkép. Forrás: Shutterstock

  • A föld jegyű emberek célorientáltak, racionálisak és okosak, akik sok esetben többnyire szellemi munkát végeznek, pedig nagy szükségük van arra, hogy fizikailag is aktívak legyenek. A különféle sportok, a kirándulások és a kertészkedés mind-mind kiváló módja annak, hogy ezt a – néha rejtett - igényüket kielégítsék.
  • A föld jegyben születettek mindenért keményen megdolgoznak, mindent elérnek, ám sok esetben, amint megvan a kitűzött cél, újat keresnek helyette. Néha érdemes megállniuk, körülnézniük, és hálát adniuk mindazért, ami már az övék.

A föld jegy és a szerelem

A föld jegyében született ember érzelmeit ugyanúgy a stabilitás hatja át, mint élete egyéb területeit. Nem jellemző rájuk, hogy hirtelen sodorná el őket a szerelem, sokkal inkább a "lassú víz partot mos", ami megfigyelhető náluk. Ha azonban beüt, akkor az mély, erős és szilárd, amely nem nélkülözi a jókora adag érzékiséget sem. A föld jegyűek leginkább a víz szülötteivel, azaz a Rákokkal, a Halakkal és a Skorpiókkal alkotnak harmonikus párost, nem meglepő módon, hiszen a természetben is ahhoz, hogy a föld éljen és termékennyé váljon, vízre van szüksége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.