Jakupcsek Gabriella szerint a szülők teszik életképtelenné a gyerekeiket

Forrás: Instagram / Jakupcsek -
élet Jakupcsek Gabriella gyereknevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jakupcsek Gabriella amellett, hogy a magyar televíziózás kiemelkedő alakja, édesanya is. Felnevelt három gyermeket két különböző korszakban. Nemrég a manapság divatos gyermeknevelésről osztotta meg gondolatait.

A műsorvezetőnek van már az első házasságából két nagyfia, a második házasságából pedig egy 13 éves kislánya. Emellett pedig már kétszeres nagymama is, vagyis mondhatni harminc éve nyomon követi a gyereknevelési módszereket.

Jakupcsek úgy véli, nagyot fordult a világ és a gyereknevelés is, hiszen ma az a divat, hogy nem engedik a nagymamához a gyerekeket, a szülők nem fogadnak el mástól tanácsot. Mindent erős kontroll alatt akarnak tartanak, így sok kis magányos gyerek van a világban.

„Ellene vagyok annak a most divatos gyereknevelési elvnek, amelyben a gyereket kisajátítják. Nem engedik a nagymamához, a szülők nem fogadnak el mástól tanácsot, nem ismerhet meg sok, különféle embert.

Mindent erős kontroll alatt tartanak, így sok kis magányos gyerek van a világban. Életképtelenné teszik őket ezzel a rendkívüli óvással. Pedig a minél több élmény megélése másokkal, más gyerekekkel, a nyitottság mindennél fontosabb lenne"

– mondta a 100.3 Rádió Dikh-en a műsorvezető.

Forrás: Instagram / Jakupcsek

„A nyolcadik kerületben nőttem fel, egy olyan iskolába jártam, amely egy csomópont volt. Egyszerre tanultak benne a Tisztviselőtelepen élők és a munkások gyerekei. Teljesen természetes volt, hogy az osztályunkban volt 6-8 roma. A mai gyerekek jelentős többsége viszont előbb találkozik egy külföldivel, mint egy romával. Ez a helyzet nagyon veszélyes, mert ezzel könnyen lehet démonizálni bármelyik népcsoportot, amelyet nem ismer. Ezért is kell nyitottnak lennünk a világra, kíváncsinak lenni egymásra, elfogadni egymást.

Most mindenki háttal közelít a másik felé. Ebben a hozzáállásban rosszul érzem magam, próbálok minél befogadóbb, nyitottabb maradni, mert szerintem ez sok minden kulcsa"

– tette hozzá Jakupcsek Gabriella.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.