Orosz-ukrán háború: nyolc napja veszett nyoma a négyéves ukrán kisfiúnak a Dnyeper folyón

Forrás: Shutterstock -
Ukrajna kisfiú Orosz-ukrán háború eltűnt menekültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A háborús övezetben veszett nyoma egy négyéves kisfiúnak Ukrajnában, miután a nagymamája életét vesztette. Sasha Zdanovych nyolc napja tűnt el: szülei nagyon bíznak benne, hogy gyermekük még életben van.

60 éves nagymamájánál volt a négyéves kisfiú, amikor az oroszok lerohanták az ukrán falut. Három napig maradtak a házban áramellátás nélkül, majd ezután az asszony úgy döntött, hogy elhagyják a falut. Zoya félt, hogy az utakat lezárták, így másokkal együtt két csónakkal próbáltak egy békésebb területre evezni. A Dnyeper folyón Kijev régióban haladtak, amikor az egyik hajó felborult. A nagymama életét vesztette. Úgy tudni, a kis Sashán volt mentőmellény: őt azóta sem találják, másik öt felnőttel együtt.

Orosz-ukrán háború: Nyolc napja veszett nyoma a nyolcéves ukrán kisfiúnak: a család tehetetlen - A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

"Nem tudom, mit mondhatnék. Hiszünk a csodában, és epekedve várunk minden hasznos információt. A háború nélkül mindez nem történt volna meg. Az orosz csapatok okozták. Az anyósomat megtalálták, egy másik nőt, aki velük volt, másnap találtak meg. Mindketten halottak voltak. Hat embert keresnek, köztük Sashát is. De azokon a helyeken harcok folynak.

Alig alszom és teljesen össze vagyok törve. De kitartok, mert még van remény"

- mondta a Mirrornak a kisfiú édesanyja.

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeiről ITT olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.