Jobban hasonlít mitikus lényre, mint állatra az ausztrál partokon talált tetem

titokzatos állattetem lény óceánpart tetem állatvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyesek szerint egy kihalt erszényes maradványaira leltek, mások halott földönkívülire tippelnek. 

A felpuffadt, lecsupaszított, feltehetőleg szárazföldi halott állat maradványait egy Alex Tan nevű fiatal férfi találta meg,és a furcsa állatól felvételt is készített, amit az Instagramon osztott meg.

Nincs konszenzus az állat "milétével" kapcsolatban, a megkérdezett tudósok sem értenek egyet a kérdésben.

Russell Bicknell, az ausztráliai New England-i Egyetem biológusa a videón vagy egy kengurut, vagy egy wallaby-t vélt felfedezni. A szakember úgy gondolja, a maradványokat a közelmúlt áradásai sodorhatták a tengerbe.

Sandy Inglesbly, az Ausztrál Múzeum emlőskutatója szerint viszont egy minden szőrét elvesztett közönséges rókakuzuról van szó, amit a koponya formája, valamint a végtagok és a farok testhez viszonyított arányának egyezése mutat.

Nem ez az első és nem is az utolsó alkalom, amikor felismerhetetlen vagy bizarr külsejű lényt találnak a parton, de idővel mindegyiket sikerül azonosítani. Tan felfedezésének beazonosítására még várni kell, de annak ellenére, hogy nagyon furcsának látszik, minden bizonyíték arra utal, hogy nem egy halott földönkívülivel van dolgunk - írja a Live Science.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.