Müller Péter: Az ember akkor tesz legtöbbet a jövőjéért, ha nem is gondol rá

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter magazin heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Az ember akkor tesz legtöbbet a jövőjéért, ha nem is gondol rá. Ha úgy éli meg a jelen pillanatot, hogy ez az Egész.

Ezekből a teljes önátadással megoldott jelen percekből áll majd össze a jövendőd. Szinte önmagától. Ha szüntelenül előre sandítsz, figyelmedet ellopod a jelentől. Gondatlanul vetsz, és ezért aratásod is szánalmas lesz.

Forrás: Shutterstock

Ha tudnád, hány alakuló jó dolgot rontottál el az életedben, csupán azért, mert türelmetlen, számítgató énedre hallgattál, megdöbbennél.

És hányszor volt, hogy boldog voltál, és észre sem vetted. Utólag döbbensz rá.

Persze, a múltunk ilyenkor is jelen van, de képen kívül, s ilyenkor is ott áll előttünk a jövőnk, amit tervezünk, de a tudatunkon kívül, mert az ember tervez, az Isten végez... és ilyenkor nincs idő...

Az ilyen pillanatot nevezik ihletnek, melynek csodálatos élményét azok is átélhetik, akik nem művészek.

Müller Péter korábbi írásait itt olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.