Gondot okoz a vécézés? Egy egyszerű trükkel vége a kakiparának

vécézés szorulás stressz kakipara gyakorlat nyaralás kaki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengetegen szenvednek a szorulástól, vagy a nem megfelelő székletürítéstől. Ezt a problémát azonban nemcsak a helytelen, rostszegény táplálkozás, hanem a stressz és a szorongás is okozhatja. Sokan ugyanis félnek a nyilvános vécékben, vagy a nyaralás alatt idegen helyen üríteni.

A szorongó embereknek nyújt most szakszerű segítséget az egyik videós tartalomgyártó. Oriana Barger fizioterapeuta-asszisztensként dolgozik és rendszeresen készít a közösségi médiás felületeire olyan edukatív kisfilmeket, amelyek szó szerint milliók számára okoznak megkönnyebbülést. Barger az egyik videójában azt mutatja be, hogy mit kell tenni, ha nehezen megy a kakilás.

A videóban elmagyarázza, hogy néz ki a helyes testtartás, hogyan kell ülni a vécén, és ha ez nem segít, akkor milyen gyakorlatokat kell végezni közben – írja a Promotions.

Ügyeljünk a ki- és belégzésre, próbáljuk ellazítani a medencealapi izmokat és ezzel együtt a záróizmokat is, dőljünk előre, majd emeljük a magasba a kezeinket és nyújtózkodjunk, ezek után pedig törzsből forduljunk jobbra és balra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.