Mi az? Finom, hűsít, saját világnapja van, és hazánkban fejenként egy év alatt 9 litert iszunk belőle.

Forrás: GARY GOOMAN/Gary Goodman -
fehér tea zöld tea Hell Energy világnap rooibos tea jegestea fekete tea antioxidáns
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tea a víz után a Föld második legkedveltebb itala, melyet a nyári hónapokban inkább hűsítő verziójában, jeges teaként fogyasztunk. A finom szénsavmentes frissítőből világszerte évente több mint 45 milliárd liter fogy, ezért talán nem meglepő, hogy saját világnapot kapott, melyet június 10-én ünnepelünk.

Íme 10 ok, amiért érdemes jeges teát inni:

1. A jeges tea hidratálja a testet! Jobban frissít, mint a szénsavas italok, a nyári forróságban vagy fárasztó munka, edzés után egy finom jeges tea a megfelelő választás lehet a szomjúság oltására, a folyadékpótlásra.

2. A jegestea egy egészséges alternatíva az üdítők között, hiszen a gyümölcsök mellett lehet édesíteni fruktózzal, sztíviával, így akár nagyon alacsony kalóriatartalmú italokkal is felfrissíthetjük magunkat.

Forrás: GARY GOOMAN/Gary Goodman

3. Bármelyik teafajta kedvelői megtalálhatják a kedvencüket, hiszen fekete, zöld, fehér vagy rooibos teából készült jeges teát is lehet találni a polcokon.

4. A tea kesernyésségét gyümölcsökkel lehet ellensúlyozni, a jó minőségű termékekben 1% valódi gyümölcskoncentrátum teremti meg az ízharmóniát.

5. A teában található antioxidánsok harcolnak az öregedés ellen, és megvédenek a minket körülvevő méreganyagoktól.

6. A tea növény egyes alkotóelemei segítik az emésztést – elfogyasztásával akár 45-50 kalóriával többet égethet el a testünk. Ez nem hangzik soknak, de ez a mennyiség egy év alatt könnyen elérheti a 2 kg-os súlycsökkenést is, ha valódi teával készült zero jeges teákat iszol.

7. A tea segíthet megelőzni a fertőzéseket. Kutatások kimutatták, hogy a rendszeres teafogyasztók immunrendszere nagyobb aktivitást mutat, mint a teát nem fogyasztók szervezete.

8. Stresszes vagy? Könnyen lehet csak egy jeges teára van szükséged. Tanulmányok bizonyítják, hogy a teát fogyasztókban csökken a test stresszhormon szintje.

9. A tea csökkenti a koleszterinszintet, több cikk is szól a tea koleszterinre gyakorolt jótékony hatásairól.

10. A zöld tea jótékony hatással van a memóriára és a figyelemre, csökkenti a szorongást, segíti az agyműködést, így elmondható, hogy a zöld teával készült jeges tea általában javítja az agy egészségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.