Tánczos Gábort a 11 éves körmendi kislány, Zsófika meggyilkolása miatt 13 év szabadságvesztésre ítélték, ám 2008-ban jó magaviselet miatt 9 év 9 hónap után szabadlábra helyezték. Azóta édesanyja körmendi lakásában él, elszigetelten a társadalomtól. 

Szeretne dolgozni, hasznos tagja lenni a társadalomnak, de jelenleg anyja még dolgozni sem engedi őt, mondván, nagyon félti gyermekét.  

Tánczos Gábor, aki a gyilkosság idején 19 éves volt, a rendőrségen ugyan többször is beismerte a bűncselekményt, a bíróságon már tagadta, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, és ehhez azóta is tartja magát. 

Tánczos GaborForrás: Bors

 

Édesanyja, Gyöngyi szerint nem élnek elszigetelten, időnként az utcára is kilépnek, például szavazni is voltak, de a gyermeke ártatlanségában biztos anya azt is tudja, hogy nem mindenki szimpatizál velük, így nem feltétlenül érzi magukat biztonságban. Ráadásul Gábornak a gerincbetegsége miatt fűzőt kell viselnie, ő pedig daganatos beteg, és már több műtéten is átesett. Bár tudja, hogy a ma már 43 éves fia szeretne hozzájárulni a családi büdzséhez, annál jobban félti a fiát, hogy dolgozni engedje. 

Tánczos Gábor és anyjaForrás: Bors

"Jobb, ha itthon marad. Nem vakaródzik a szobájában, hanem állandóan képzi magát. Nyelveket tanul, és jogi anyagokat tanulmányoz. Büszke is vagyok rá"mondta el Gyöngyike a Borsnak.

Tánczos Gábor ennél többre vágyik: "Természetesen vágyom azokra a dolgokra, melyekre bárki más. Szeretnék barátnőt, családot, de egyelőre nem tudható, hogy ezek az álmok mikor válnak valóra."