Zacher Gábor a szeánszról: "Mindenféle hülyeségre képes az ember"

Forrás: Földesi Máté -
VV Anett Dr. Zacher Gábor toxikológus szertartás teaszeánsz ayahuasca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit megdöbbentett a hír, hogy Béres Anett életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután részt vett egy teaszeánszon. Zacher Gábor most elmondta a véleményét a történtekről.

Zacher Gábor elmondta, hogy a természetben nagyjából háromszáz olyan növényfajta van, ami pszichoaktív hatóanyagot tartalmaz. Ezeket sok népcsoport vallási szertartásokhoz használja fel. Az ayahuasca főzet is egy ilyen, tudatmódosító hatású főzet, melynek összetevője a dimetil-triptamin, amit sokan businessman's LSD-nek neveznek, mivel pontosan kitölti a New York-i üzletemberek ebédidejét. A toxikológus szerint a teaszánszon használt főzetnek, ha más hatóanyagok is kerülnek bele, akár 14 órán keresztül is tarthat a hatása.

Zacher Gábor toxikológus Forrás: Földesi Máté

"Lehetetlen előre megmondani, hogy most szaladgálok a mezőn és labdázom a nyuszival, és akkor ez tök jó, vagy üldöz egy sárkány, végtelen labirintusba kerülök, kígyóverembe zuhanok" - mondta Zacher Gábor, hozzátéve, hogy az indián kultúrában tapasztalt vezetők irányítják a szeánszokat. Azt is elmondta, hogy az ilyen szeánszokon nem lehet egy emberre hárítani a felelősséget, és aki belevág egy ilyen szertartásba, pontosan tudnia kellene, mit vállal.

"Tartanak ilyen szeánszokat, szellemidézéstől kezdve mindenféle hülyeségre képes tulajdonképpen az ember" - idézi a Blikk a toxikológust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.