Zacher Gábor a hallucinogén teáról: "A kipróbálója lelkiállapotától függ, milyen hatása lesz"

Fotó: Polyak Attila/Origo -
tea szeánsz hallucináció ayahuasca tea Zacher Gábor illegális hallucinogén tea ayahuasca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spirituális szertartást tartottak múlt hétvégén Siklós közelében, ahová a pletykák szerint több ismert embert is meghívtak. A "tea szeánszon" végül csak pár celeb vett részt, ám az egyikükre másnap egy szőlőbirtokon, öntudatlan állapotban találtak rá.

A rendőrség nagy erőkkel eredt az eltűntként bejelentett egykori villalakó, Béres Anett nyomába, akire végül egy munkás talált rá a szeánsz közelében fekvő szőlőtőkék között. Anettnek több csontja is eltörött és hat órán át feküdt a műtőben, de azt egyelőre nem tisztázta a rendőrség, hogyan szerezte sérüléseit a tévés személyiség.

A "tea szeánszon" a résztvevők a hallucinogén hatásáról jól ismert ayahuasca főzetet fogyasztották, ami nemcsak illegális szernek minősül hazánkban, de komoly problémákat is okozhat, ha nem megfelelően használják.

Zacher Gábor Fotó: Polyak Attila/Origo

Zacher Gábor szerint ez a tudatmódosító szer veszélyes, mivel a hatása kiszámíthatatlan.

– árulta el a Blikknek a toxikológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.