Szombaton rendezik meg a 40. Balaton-átúszást. Az eseményre minden évben több százan neveznek, ám nem mindegy, mekkora tapasztalattal rendelkezik a versenyző és milyen kondiban van.

Rasovszky Kristóf Európa- és világbajnok, olimpia ezüstérmes úszó már évek óta részt vesz a rendezvényen. Azt mondja, csak olyanok vágjanak neki a Balatonnak, akik stabil úszástudással rendelkeznek.

Résztvevők a Balaton-átúszásonForrás: http://www.gergelyzakany.com/Gergely Zakany

"Ezt a távot megtenni még versenysportolók számára is embert próbáló feladat, körülbelül egy órát vesz igénybe " - mondta a Borsnak Kristóf, aki kiemelte a felkészülés fontosságát. "Nagyon fontos az állóképesség fejlesztése. Ez a táv tapasztalatlanoknak akár 3 órát is igénybe vehet, arról nem is beszélve, hogy a hullámokra is számítanunk kell."

Rasovszky KristófFotó: Csudai Sándor - Origo

Szombaton gyenge hidegfront érkezik, a versenyt azonban ez alapvetően nem befolyásolja. Az északnyugatira forduló szél csak a délutáni órák második felében erősödhet fel, és záporra, zivatarra is ekkortól van esély. A szervezők és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság emiatt úgy döntöttek, hogy szombaton 

11 óra után már nem lehet vízre szállni!