Több mint 450 ezren buliztak az idei Sziget Fesztiválon

Forrás: Rockstar Photographers -
buli Sziget Fesztivál tömeg sziget 2022 MTI
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Sziget nyitónapja teltházas volt, a pénteki és a szombati nap pedig közel teltházas. 

Az idén hatnapos rendezvény a pandémia miatti korlátozások következtében 2020-ban és 2021-ben is elmaradt; legutóbb, 2019-ben a hétnapos Szigeten 530 ezren voltak - írja az MTI.

"Napi átlagban idén többen voltak a fesztiválon, mint legutóbb. Bár létezik háromnapos jegy is, a bérletesek nagyja hatnapos jeggyel jött, ami azt okozta, hogy sokkal kiegyenlítettebb lett a közönségszám eloszlása" – fejtette ki a főszervező.

A Sziget Európában egyedülálló összművészeti kínálattal rendelkezik, de a főszerepet továbbra is a zene viszi. A fesztivál sztárfellépői közül kiemelkedett a nyitónapon fellépő Dua Lipa, Justin Bieber koncertje viszont vegyes fogadtatást kapott.

Sziget fesztivál, 2022, 2022.08.14., vasárnap, óbudai Hajógyári-sziget, sziget, fesztivál Forrás: Rockstar Photographers

Kádár Tamás kiemelte, hogy több újdonság is volt idén, amik a vártnál is jobban sikerültek. Ide tartozik, hogy a beléptetési rendszer a K híd belső oldalára került át, és a nagyszínpadnál is több átalakítás volt. Ezekkel a fesztivál területén közlekedés is egyszerűbbé vált.

A Sziget jövőre ünnepli 30. születésnapját. "További fejlesztéseket tervezünk, és szeretnénk visszahozni a látványos dekorációt, amit idén takarékossági okokból visszavágtunk" – tette hozzá Kádár Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.