Wass Albert eltitkolt lányaként tart belépődíjas előadásokat egy nő - az író menye szerint a hölgy csaló

Forrás: Bors -
Wass Miklós eltitkolt gyerek oltásellenesség Pócs Alfréd Sophia Wass de Czege Wass Albert család csaló író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddig úgy tudtuk, hogy Wass Albertnek hat fia született, de most előállt egy Eszter nevű nő, aki azt állítja, ő az író eltitkolt lánya, akit édesapja titokban időnként meg is látogatott Bonyhádon. A család csalónak tartja a nőt. 

A korábban politikai okok miatt mellőzött, ám ma már az egyik legnépszerűbb erdélyi írónak számító Wass Albert 1945 februárjában hagyta el családjával az országot. Egy darabig Németországban éltek, majd 1952-ben az Egyesült Államokban telepedtek le.

Wass Albert fiának a felesége, Sophia úgy véli, hiába beszél arról Eszter, hogy ő csak testvéri szeretetre vágyik, úgy tudja, hogy az asszony belépődíjat szed az előadásokért, melyeken hazugságokat állít és a mindenki számára ismert tényekre építkezve akarja magát Wass Albert lányának eladni, ám időnként keveri az infókat, így folyamatosan ellentmondásba keveredik önmagával.

"Az egyik előadásán azt mondta, férjem, Miklós Nevadában dolgozott egy titkos projekten, és már meghalt. Remélem, igaz a mondás, hogy akinek halálhírét keltik, sokáig él, mert Miklós most is velem van. Egyébként a NASA-nál dolgozott fiatal korában. Most nyugdíjasként Nevadában, Hendersonban élünk, aminek semmi köze a korábbi munkájához" - meséli Sophia, aki nem foglalkozna a szerinte bomlott elméjű csalóval, ha közben nem hazudozna a családjukról és nem sértené Wass Albert emlékét.

Wass Albert fia, Miklós és felesége, Sophia Forrás: Bors

Wass Miklós felesége szavaihoz annyit fűzött hozzá, hogy "Ha jól főz és szép háza van, akár lehet is a húgom!", majd komolyra fordítva a szót azt mondta, hogy nem tartja szükségesnek a DNS-vizsgálatot, mert ő pontosan tudja, hogy milyen nehezen éltek 45 után Németországban: az apjának sem ideje, sem lehetősége nem volt utazgatni akkoriban - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.