Idegen tárgyat láttak a Marson köröző helikopter navigációs kamerájának felvételén

Forrás: MTI/EPA/NASA/JPL-Caltech/MSSS/- -
idegen kamerafelvétel törmelék NASA kutatás Mars helikopter űrkutatás bolygó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mars-helikopter navigációs kamerájának felvételén az idegen tárgy a 33. repülés egy részében volt látható. 

A 33. repülés Navcam-felvételein a legelső képkockáktól a videó körülbelül feléig látható, ahol leesett a törmelék és visszasodródott a Mars felszínére.

Mars, 2021. április 8. A NASA által 2021. április 8-án közreadott és a Perseverance amerikai Mars-járó SHERLOC WATSON kamerája által készített kép a járműről és a tőle 3,9 méterre lévő Ingenuity nevű kísérleti marshelikopterről április 6-án. A február 18-án a Marson földet érő Perseverance a tervek szerint egy teljes marsi éven, azaz 687 földi napon át a mikrobiális élet nyomai után kutat a bolygón. MTI/EPA/NASA/JPL-Caltech/MSSS Forrás: MTI/EPA/NASA/JPL-Caltech/MSSS/-

A repülés és a repülés utáni felvételek nem mutatnak a jármű sérülésére utaló jelet, és a 32. repülés felvételein még nincs ott az idegen tárgyból származó törmelék. A szakemberek keresik az eredetét - írja a NASA.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.