Felbomlik a BTS: a K-Pop sztárjai sorkatonai szolgálatukat fogják tölteni a dél-koreai hadseregben

Forrás: Silvia Elizabeth Pangaro / Shutterstock.com -
K-pop felbomlás kötelező Dél-Korea sorkatonaság katonaság hadsereg BTS bevonulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legnagyobb fiúbandája, a BTS rajongói "hadseregét" a dél-koreai hadseregre cseréli, ugyanis be kell vonulniuk kötelező sorkatonai szolgálatra - állítják a fiúbanda ügynökei. A megerősítés véget vet a több éves vitának arról, hogy a K-pop sztárok mentesülhetnek-e a katonai kötelezettségek alól.

Jövő hónapban kezdik meg a felkészülést – közölte hétfőn az együttes menedzsmentje. A csoport mind a hét tagja – akik közül a legfiatalabb 24 éves – azt tervezi, hogy megkezdi katonai szolgálatát.

Dél-Koreában minden 18-28 év közötti munkaképes férfinak körülbelül két év szolgálatot kell teljesítenie. A hét BTS-tag egy törvénymódosítás miatt 30 éves koráig halogathatta a katonai szolgálat megkezdését. A legidősebb, Jin jelenleg 29 éves.

A BTS tagjai: V, SUGA, Jin, J-Hope, RM, Jimin és Jungkook Forrás: Silvia Elizabeth Pangaro / Shutterstock.com

Dél-Korea elsősorban azért tartja meg a kötelező katonai szolgálatot, mert az ország technikailag még mindig háborúban áll az atomfegyverrel rendelkező szomszédjával, Észak-Koreával.

A banda korábban nyert egy kis időt azzal, hogy 2020-ban a dél-koreai parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, ami lehetővé tette a legnagyobb K-pop sztárok számára, hogy 30 éves korukig halasszák a katonai szolgálatot.

A K-pop csoport az elmúlt két évben a világ legnépszerűbb előadói közé tartozott, olyan slágerekről ismert, mint a Dynamite és a Butter. Sok dél-koreai nemzeti kincsként tekint a zenekarra, a törvénymódosításkor néhány képviselő azt javasolta, hogy a zenekar kapjon teljes mentességet a katonai szolgálat alól, mint az olimpiai érmesek és más kiváló sportsztárok, klasszikus zenészek és táncosok.

A teljes mentességet nem kapahatták meg, de az együttes mögött álló cég képviselőinek hétfői nyilatkozata szerint a zenészek elégedettek a sorsukkal, még Jin is visszavonta a szolgálat halasztása iránti kérvényét.

"Mind a menedzsment, mind a BTS tagjai várják, hogy a kötelező katonai szolgálat leteltével, 2025 körül újra összeállhasson a banda" - áll a közleményükben, melyből kikövetkeztethető, hogy a srácok legalább két évig élvezhetik a dél-koreai hadsereg vendégszeretetét - írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.