"Gyuri a mi őrangyalunk, mindkét fiam életét megmentette" - a két kisfiún ugyanaz a mentős segített

Forrás: OMSZ Facebook oldala -
mentő életmentés mentős cukorbetegség újraélesztés fulladás faültetés életmentő gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Juhász-Fekete Nikoletta négy gyermek édesanyja, közülük ketten kerültek már életveszélybe. Szerencséjükre mindkettejüket megmentették, ráadásul ugyanaz a szolgálatban lévő életmentő. 

Az egyik fiú, az akkor kétéves Botond 2016-ban beleesett a szomszéd kerti tavába, édesanyja a víz felszínén lebegve találta meg őt, és a mentők utasításai szerint elkezdte az újraélesztését, amit aztán a kiérkező mentős, György folytatott. A kisfiú életét sikerült megmenteni, ám a rossz emlékek miatt a család elköltözött addigi lakhelyéről.

Illusztráció Forrás: OMSZ Facebook oldala

Egy év múlva az akkor szintén kétéves Csongorhoz kellett mentőt hívnia az anyának.

"Egy másik településen éltünk, amikor az inzulinos cukorbeteg Csongi úgynevezett hipoglikémiás sokkot kapott 2017-ben. Lefekvés után kapott rohamot, elveszítette az eszméletét. Azonnal hívtuk a mentőt, és – a legnagyobb meglepetésünkre – ugyanaz az ember érkezett ki, aki Botondot is újraélesztette. Egy hormoninjekciót adott be Csonginak, majd kórházba vitték, de azóta szerencsére jól van. Gyuri a mi őrangyalunk, mindkét fiam életét megmentette, amiért nagyon hálásak vagyunk neki" - mesélte az anyuka a Blikknek, akit 3 évvel ezelőtt keresett fel a mentőszolgálat, hogy az újraélesztés világnapján ültetnének egy fát Botondnak.

A kisfiú a fulladás miatt agykárosodást szenvedett, ezért már soha nem lesz teljesen egészséges, de speciális iskolába jár és minden területen jól fejlődik, beszél és emlékszik a vele történtekre is. A napokban személyesen mondott köszönetet Györgynek, akit nagyon meghatott a megkeresés, melyre Facebook oldalán reagált:

„Kaptam egy fotót a kisfiú édesanyjától, és üzenetet is váltottunk. Kiderült, a kissrác a körülményekhez képest jól van, emlékszik mindenkire, jól eszik, alakul a mozgása és a beszéde. Talán mondanom sem kell, mennyire örültem a hírnek!!! Újra átéreztem, hogy miért érdemes ezt csinálni! Hiszem, hogy egy csodának voltunk a részesei!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.