Nagyon kellemetlen velük vitatkozni - Mindig ezeké a csillagjegyeké az utolsó szó

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 Fancy Studio/Shutterstock. No use without permission./Fancy Studio -
vita csillagjegy horoszkóp magazin utolsó szó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak emberek, akik nem tudják elviselni, ha egy vitában nem az övék az utolsó szó, mindenképpen nekik kell kimondaniuk azt. Ebben a jelenségben is meghatározó szerepe lehet a csillagjegyeknek.

Teljesen normális dolog, hogy az emberek időnként vitába szállnak egymással. Nem kell mindenkinek mindenben egyetérteni, ráadásul egy hevesebb eszmecsere segíthet akár a nézeteltérések végleges rendezésében. Vitatkozni azonban csak úgy érdemes, ha mindkét fél figyelembe veszi a másik érveit, és nem ragaszkodik makacsul és esztelenül a saját álláspontjához. Könnyű felismerni azokat, akik erre képtelenek: ezek a makacs, önfejű emberek mindig arra törekednek, hogy az övék legyen az utolsó szó - még egy normális beszélgetésben is. Három csillagjegy szülöttei között különösen sok fafejű embert találunk. Te közéjük tartozol?

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

A karizmatikus Oroszlán már kora gyermekkorában hozzászokott ahhoz, hogy mindig ő van a középpontban. Fontos számára hogy tiszteljék, szeret az "alattvalói" figyelmében sütkérezni, élvezi, ha hajbókolnak neki. Hálátlan azonban nem marad, cserében nagyon is odafigyel azokra, akik szeretik őt.
Az Oroszlán életében akkor van minden rendben, ha a dolgok az akarata szerint történnek. Akkor válik morcossá, ha valamelyik csodálójának hirtelen saját véleménye lesz: az Oroszlán ezt felségsértésnek tekinti. Ilyenkor kiereszti a karmait, és helyreteszi a lázadókat. Ha ez nem sikerül neki azonnal, elfajulhat a vita. Képes nagyon kellemetlen és igen sértő dolgokat vitapartnere fejéhez vágni. Inkább vállalja a kockázatot, hogy elveszít egy barátot, mint beismerje, hogy tévedett valamiben - legyen szó bármilyen jelentéktelen dolgokról is.

Forrás: Shutterstock

Bika (április 20. - május 20.)

A magabiztos Bikát az őszinte, feltétlen szeretet jellemzi, egy vitában ez a jellemvonás azonban hátránnyá is válhat. Általában nagyon alaposan és tárgyilagosan elemzi a problémákat, ennek köszönhetően pedig megcáfolhatatlan, ha véleményt alkot. Ha mégis vitába keveredik, mindig ragaszkodik a nézőpontjához, és kíméletlenül felhívja a figyelmet ellenfele hibáira. Emiatt a helyzet odáig mérgesedhet, hogy a békülés esélytelenné válik, a Bika pedig a híres utolsó szó kikiabálása után felbőszülve hátat fordít. Megingathatatlan abban a hitében, hogy neki van igaza. Az egyetlen szerencse az, hogy a Bika viszonylag nyugodt csillagjegy, nagyon sok kell ahhoz, beleálljon egy konfliktusba.

Skorpió (október 23. - november 21.)

A Skorpiónak általában keményen meg kell dolgoznia mindenért az életben. Folyton küzd az akadályokkal, amiket az élet az útjába állít, eközben pedig embertársai negatív oldalait is alaposan megismerni. A Skorpió nagyon gyanakvó, bizalmatlan csillagjegy, ezáltal pedig rendkívül kellemetlen vitapartner. Mindig attól tart, hogy megvezetik, ezért ő sem használ tisztességes eszközöket, hogy megnyerjen egy szócsatát. Egyetlen dologtól nyugszik csak meg: ha az utolsó szó kimondásával győztesen kerülhet ki a vitából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.