Van összefüggés a csillagjegy és a gyilkolási ösztön között?

Forrás: Shutterstock -
csillagjegy gyilkolás horoszkóp magazin összefüggés sorozatgyilkos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon mi vehet rá egy embert arra, hogy bántson egy másikat? Vannak, akikbe eleve bele van kódolva a sorsuk, vagy mi formáljuk az életünket? Van összefüggés a csillagjegy és a gyilkolási ösztön között?

Az utóbbi időben a Jeffrey Dahmer-sorozattal újra felkapottak lettek a sorozatgyilkos témák. Egyre több dokumentumsorozat jelenik meg a különböző streaming-oldalakon, amelyek azt boncolgatják, mi lehetett az adott gyilkos fejében, hogyan tette, amit tett, és mi vehette rá arra, hogy kioltsa más emberek életét.

Jeffrey Dahmer Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Bár azt jó már az elején leszögezni, hogy nem valószínű, hogy pont és kizárólag a születési idő határozná meg, hogy kiből milyen ember lesz, mindenesetre érdekesek az alábbi adatok és összefüggések az adott csillajegyek és a sorozatgyilkosok között.

Az Astrology Zodiac Signs készített egy tanulmányt a legismertebb sorozatgyilkosok csillagjegyeiről. Összesen 485 sorozatgyilkost elemeztek, akik együtt 5125 áldozat meggyilkolásáért felelősek.

Mint kiderült, a Skorpiónak, a Ráknak, a Nyilasnak és a Halaknak egyenként 46 sorozatgyilkosa volt. A Vizöntőnek és a Mérlegnek 44, a Baknak 42, a Szűznek 40, az Oroszlánnak 39, a Kosnak 38, az Ikreknek és a Bikának 27.

A leghalálosabbak a Bakok, mivel annak ellenére, hogy közülük került ki a 7. legtöbb gyilkos, ők 813 áldozatot szedtek, ami gyilkosonként átlagosan 19. A Bika jegyében született sorozatgyilkosok szedték a legkevesebb áldozatot, összesen 204-et. Ezzel szemben viszont a Víz jegyek (Rák, Halak, Skorpió) közül került ki a legtöbb gyilkos, összesen 28 százalék.

Forrás: Shutterstock

A csillagjegyek legfőbb gyilkosai:

  • Rák: Samuel Little, 61 áldozat
  • Vízöntő: Gary Ridgway, 49 áldozat
  • Kos: Donald Harvey, 37 áldozat
  • Halak: John Wayne Gacy, 33 áldozat
  • Mérleg: Billy Longley, 32 áldozat
  • Bak: Dean Corll, 28 áldozat
  • Nyilas: Ted Bundy, 28 áldozat
  • Skorpió: Bell Gunness, 25 áldozat
  • Bika: Earle Nelson, 22 áldozat
  • Szűz: Gerald Stano, 22 áldozat
  • Ikrek: Jeffrey Dahmer, 17 áldozat
  • Oroszlán: Joseph Christopher és William Suff, 12-12 áldozat

Ezzel szemben egy holland statisztikus, Jan Ruis 300 sorozatgyilkost megvizsgálva egy kicsit más eredményre jutott: Ruis tanulmánya szerint az Ikrek, a Szűz, a Nyilas és a Halak - vagyis a változó csillagjegyek - jegyében született a legtöbb sorozatgyilkos. A változó jegyek jellemzői, hogy nagyon alkalmazkodóképesek, de nagyon határozatlanok. Olyanok, mint a kaméleonok, és életük során időszakos és gyakori változásokon mennek keresztül.

Az Ikrek arról ismertek, hogy több oldaluk és rejtett személyiségük van. Ez belepasszol a bájos külső és a sötétebb belső elképzelésbe, ami a sorozatgyilkosokra is annyira jellemző.

A Szüzek aprólékosak, minták és rutinok szerint élnek. A sorozatgyilkosok pedig hajlamosak olyan cselekményeket elkövetni, amelyek jellegzetes, kiszámítható mintákat követnek. Továbbá jók abban is, hogy alaposan eltakarítsanak maguk után.

A Nyilasok karizmatikusak és szeretik a kalandokat, emellett impulzívak és spontánok, nem mindig gondolják át a tetteiket.

A Halak empatikusak, ezért képesek érezni a kollektív fájdalmat, ami túlterhelheti őket, és emiatt befelé fordulnak.

Ha megnézzük Amerika leghírhedtebb sorozatgyilkosait, akkor láthatjuk is, hogy valóban gyakoriak ezek a csillagjegyek:

  • Nyilas: Ted Bundy, Larry Eyler
  • Ikrek: Jeffrey Dahmer, David Berkowitz
  • Halak: John Wayne Gacy, Richard Ramirez, Randy Kraft, Dennis Reader
  • Szűz: Andrew Cunanan, Albert DeSalvo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.