A legutáltabb és egyben a legcsodásabb jegy - A Skorpió

Skorpió Skorpió csillagjegy horoszkóp magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ikrek, Oroszlán? Ugyan már! A legtöbb ember úgy véli, a legrosszabb természetű csillagjegy egyértelműen a Skorpió. Sokan a béka történetével magyarázzák, miért is érdemes tartani egy október 23. - november 21. között született embertől.

Egy skorpió áll a tó partján, szeretne átjutni a túlpartra, de nem tud úszni. Odamegy egy a békához, és megkéri, hogy a hátán vigye át. A béka fél tőle, de a skorpió esküdözik, hogy nem fogja bántani. Erre az beleegyezik, és a hátán átviszi. Amikor kiértek a partra, a skorpió megcsípi, mire a béka: „De hát megígérted, hogy nem fogsz bántani!" - erre a skorpió: „Ilyen a természetem."

Valóban ennyire kegyetlen személyiség lenne a Skorpió jegy szülötte?

Elvárja, hogy mindenki pontosan tudja, éppen mire vágyik, túlságosan nagy az egója, énközpontú a gondolkodása, apróságok miatt is éktelen haragra gerjed, imád ítélkezni, manipulatív, féltékeny, gyakran rideg és igazi haragtartó. Természetesen lehet ilyen is egy Skorpió, bár a csillagjegy képviselői egészen biztosan azt mondanák, csak egy számukra mérgező környezet válthatja ki belőlük a legrosszabb énjüket.

Egy ilyen erős jegyet megismerni, sőt, uralni nagyon nehéz, főként, mert elsőre mindenki rossznak tartja. Annak, aki Skorpiónak született, érdemes több időt fordítani a belső értékei megtalálására, az önismeretre, és rá se hederíteni a sztereotípiákra. Hiszen ebben a csillagjegyben csodás dolgok rejtőznek.

A Skorpió szeretőként

Sokan elkönyvelik egyszerű csábítónak, aki igazi lepedőakrobata, de birtoklási vágya és izzása miatt képtelen normális kötődésre, sőt, igazán nincs is rá szüksége. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének! A Skorpió számára ugyan fontos a testiség, de elsősorban érzelmi intimitásra vágyik. Akkor képes igazán kötődni a másikhoz, ha érzi, teljes valójában megnyílhat előtte. De egészen biztosan nem ő fogja megtenni az erre az útra vezető első lépést. Bizalmatlan, így a partnerének kell először bizonyítania azzal, hogy beengedi őt a lelkébe.

Akkor képes igazán kötődni a másikhoz, ha érzi, teljes valójában megnyílhat előtte Forrás: Shutterstock

A Skorpió barátként

Nála jó helyen vannak a titkaid, megőrzi őket - amíg te is megtartod az övéit –, bosszút áll mindenkin, aki bánt téged, és órákig képes beszélgetni veled a legmélyebb félelmeidről, reményeidről és álmaidról. De vigyázz! Elég csak egyetlenegyszer áruláson kapnia, hogy azonnal véget vessen a barátságotoknak. Ám ezzel még nem lesz vége, bizony oda fog szúrni, ahol a legjobban fáj, hiszen bántottad, ami szerinte egyértelműen visszajár.

A Skorpió munkatársként

Amennyiben elkötelezte magát egy feladat, munkakör mellett – ami nem is esik annyira nehezére -, megbízható munkatárs lesz. Nem a Skorpió lesz azonban az, aki pár nap után elmeséli neked a konyhában a belső vívódásait. Nem a munkahely számára a legbiztonságosabb légkör – ott kissé bezárkózik -, így gyakran hűvösnek, beképzeltnek titulálhatják a pörgősebb, nyíltabb jegyek szülöttei, tévesen.

Párkapcsolat, barátság, jó munkakapcsolat? Bármelyiket is akard egy Skorpiótól, amire biztosan szükséged lesz, az a türelem és az egyenesség. Ám, hidd el, megéri, hiszen egy Skorpió belül csodás ember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.