Halála előtt nem sokkal készült, szívszorító fotók kerültek napvilágra Freddie Mercuryról

fotók Queen Freddie Mercury AIDS HIV sztár énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1991. november 24-én maradt alul az AIDS-szel vívott csatában minden idők egyik legjobb énekese, Freddie Mercury, aki mindössze 24 órával halála előtt tett nyilvános nyilatkozatában erősítette meg, amit akkorra már sokan tudni véltek, hogy HIV-pozitív.

Szívszorító utolsó képek kerültek napvilágra a sztárról, aki a halála előtt néhány héttel készült fotókon macskájával pózol és mosolyog - írja a Mirror.

A képeket a Queen legendás frontemberéről és az egyik imádott macskájáról akkori párja, Jim Hutton készítette, Freddie kérésére nem túl közelről, mivel nem volt elégedett a külsejével.

A képek 1991. augusztus 28-án készültek, három hónappal az énekes halála előtt. Freddie, valódi nevén Farrokh Bulsara, élete utolsó két évében nagyon visszahúzódó volt, szívesen töltötte idejét Garden Lodge-i otthonában, a nyugat-londoni Kensingtonban.

A kiposztolt fotó mellé Jim Hutton szavait idézték: „Azon a nyáron pózolt Freddie utoljára fényképezőgép előtt – az enyém előtt. Úgy történt, hogy kint voltam a kertben, és éppen néhány virágzó virágot fotóztam, amikor Freddie felém sétált. Beállítottam az objektívet, ő pedig kicsit hátrébb lépett, hogy ne legyen túl közeli a kép. Aztán pózolt, miközben én négy képet készítettem, mindegyiken mosolyog. Nagyon sápadt volt, ő is tudta, hogy nem néz ki túl jól, de ez egy cseppet sem számított; a Freddie-ről készült képek közül ezeket szeretem a legjobban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.