téli szépségápolás téli arcápolás szépségápolás arcszérum magazin bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ősz végére, tél elején ráfér a bőrünkre egy kis extra gondoskodás, hiszen a hűvös, szeles idő meg tudja viselni az arcunkat. Ilyenkor jól jöhet a plusz hidratálás és táplálás, amihez nem árt beszereznünk néhány szuper szérumot.

Kezdjük is az elején, azaz nézzük meg, hogy miért is jó arcszérumot használni? A szérum egy nagyon koncentrált hatóanyagú készítmény, amely nem vagy csupán kis mennyiségben tartalmaz felesleges dolgokat (állagjavítókat, szín- és illatanyagokat stb.), így valóban az adott probléma megoldására összpontosít. Ráadásul az egyedi formulának köszönhetően

gyorsan és mélyebben szívódik fel, mint egy krém, ezzel is növelve a hatékonyságot.

A szérumot alkalmazhatjuk reggel és/vagy este és számos problémára megoldást nyújthat – pigmentfoltokra, bőrszárazságra, aknéra, ráncokra, hogy csak a "legnépszerűbbeket" említsük.
Típus szerint a szérumok lehetnek egyetlen hatóanyagot tartalmazó monoszérumok – ezek általában egy-egy problémát céloznak meg - vagy olyan komplex szérumok, amelyek több, egymással jól együttműködő összetevőt tartalmaznak, és a bőr teljes képét javítják.

Az arcszérum gyorsan és mélyebben szívódik fel Forrás: Shutterstock/Axl

Az alábbiakban néhány olyan különleges, komplex szérumot mutatunk be, amelyek jól jöhetnek az őszi-téli arcápolás során.

The Body Shop


Edelweiss szérum koncentrátum
Ára: 14.990 Ft/ 50ml
A TBS egy igazán különleges hatóanyagot, a havasi gyopár őssejtkivonatát zárta üvegcsébe, hogy az arc még szebbé és hidratáltabbá váljon. A havasi gyopár ötször több antioxidánst tartalmaz, mint az E-vitamin-acetát, ráadásul ezt a vegán szérumot még rizsből származó peptidekkel is gazdagították, hogy a bőr jobban megőrizze a nedvességtartalmát.

Revox


Japanese Ritual Arcszérum
Ára: 2.399 Ft/ 20 ml
A Revox nagyon kedvelt márka, hiszen meglehetősen kedvező áron kínálja a termékeit, s nincs ez másképpen a szérumaival sem. A komplex szérumai közül az ősz során jó szolgálatot tehet ez a hialuronsavval, cseresznyevirág-kivonattal és rizsolajjal gazdagított típus, amely a hialuronsavnak köszönhetően hidratál, a cseresznyevirág-kivonat által táplál, ugyanakkor méregtelenít is, miközben a rizsolaj rugalmasabbá varázsolja bőrt.

1. Japanese Ritual Arcszérum
2. Edelweiss szérum koncentrátum
3. Stress Less
4. Elixir Botanique Forrás: 1. Revox, 2. The Body Shop, 3. Geek & Gorgeous 101, 4. Yves Rocher

Geek & Gorgeous 101


Stress Less
Ára: 2.990 Ft/ 30 ml

Aki igazán tudományos alapokra szeretné helyezni az arcápolást, az kedvelni fogja a Geek & Gorgeous termékeit, hiszen ők nem a marketingben, hanem a kémcsövekben hisznek. Ezt bizonyítja a Stress Less szérum is, amelynek a fő összetevői a madecassoside (ázsiai gázló), a Beta-Glucan és a saccharide isomerate. A formula a három szuper összetevőnek köszönhetően rendkívüli módon hidratál, nyugtat, de a sebgyógyításban és az anti-agingben is az élen jár, így mindazoknak remek választás, akik vízhiányos, irritált vagy sérült arcbőrrel küzdenek ősszel.

Yves Rocher


Elixir Botanique
Ára: 11.990/ 30 ml

Az Elixir Botanique egy igazán különleges, éjszakai helyreállító szérum, melatonin hatással. Mit is jelent ez? Azt, hogy az aktív növényi hatóanyagok - mint a nasturtium, amely segít helyreállítani a bőrsejteket, illetve a tetraselmis alga, amely méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik - együttes hatásának köszönhetően frissíti és revitalizálja az arcot, ennek köszönhetően pedig olyan, mintha két órával többet aludtunk volna az éjszaka során – a bőr láthatóan üdébbé, kisimultabbá és ragyogóbbá válik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.