fashion week téli divat magazin bakancs csizma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt van végre a bakancs- és csizmaszezon, mi pedig górcső alá vettük az idei trendeket. Tehát ezek lesznek a 2022/2023-as téli szezon legdivatosabb fazonjai.

Bokacsizma


A bokacsizma örök! Volt, van és lesz, ez alól pedig az idei szezon sem kivétel. Nem is csoda, hiszen praktikus és csinos darab, ráadásul rengeteg változata létezik, így tényleg bármivel összepárosíthatjuk. Szoknyához jöhet egy sikkes magas sarkú vagy egy lakkos betéttel rendelkező, farmerhez egy lapos, de extravagánsabb színű vagy anyagú változat, esetleg szegecsekkel, de a klasszikus fekete is alapdarab.

1. Chelsea csizma - 11990 Ft
2. Csizma Simple - 44985 Ft
3. Lascana csizma - 11992 Ft Forrás: 1. deichmann.com, 2. ccc.eu, 3. aboutyou.hu

Térdcsizma


A fázósabbak a bokacsizma helyett hordhatnak nyugodtan térdig érő csizmát, ugyanis ezek is nagyon divatosak idén, ráadásul annyi fazonban és stílusban találhatók meg a boltok polcain, hogy biztosan megtalálja mindenki a számára ideális darabot/ darabokat. Nőies, elegáns, sportos vagy vagány? Neked melyik jön be legjobban?

1. Csizma Tom Tailor - 27995 Ft
2. Magas sarkú csizma - 22995 Ft
3. Barna csizma - 14999 Ft

Forrás: 1. ccc.eu, 2. reserved.com, 3. bonprix.hu

Combcsizma


A boka- és a tércsizma után a combcsizmák mellett sem mehetünk el szó nélkül. Mondhatnánk, hogy ez az igazán fagyos lányok kedvence, hiszen egészen combközépig melegít, azt azonban ne feledjük, hogy ez az a darab, ami nagyon megosztó, és amit bizony tudni kell viselni! Persze az sem mindegy, hogy egy szolidabb lapos talpú verziót választunk vagy egy tűsarkút... esetleg egy komfortosabb éktalpút? A lényeg, hogy ezt a típust csak az hordja, aki kellő önbizalommal rendelkezik – az viszont nyugodtan, mert ultra trendi idén a combcsizma.

1. Combcsizma - 17995 Ft
2. Csizma puha felsőrésszel - 18995 Ft
3. Graceland combcsizma - 16990 Ft


Forrás: 1. 2.hm.com, 2. reserved.com, 3. deichmann.com

Bakancs


A hideg időben nagy barátunk lehet egy jó bakancs, még akkor is, ha nem túrázni indulunk. A bakancs kényelmes, meleg és nem utolsósorban igen divatos. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy rengeteg fazon, szín és stílus közül válogathatunk ezen a téren is. A klasszikus fűzős, szolid típusok mellett megjelentek az utóbbi években a metálfényű, állatmintás, szőrös vagy éppen gyöngyökkel, strasszokkal kirakott darabok is.

1. Virágos bakancs - 27990 Ft
2. Ezüst bakancs - 7995 Ft
3. Bokacsizma dekoratív fűzővel - 19995 Ft Forrás: 1. lascana.hu, 2. lascana.hu, 3. mohito.com

Hernyótalpas


A hernyótalpas cipők 2022-ben szinte elözönlötték a boltokat, így nem meglepő, hogy a téli lábbelik között is megtalálhatjuk ezt a fazont. Legyen szó csizmáról vagy bakancsról, nem szabadulhatunk a '90-es évek kedvencétől, a holdjárótól. Bár ez a fazon nem túl kecses, legalább magasabbá teszi a viselőjét, ráadásul a vastag talp szigetel is – úgyhogy nézzük a dolgok jó oldalát.

1. Fűzős bokacsizma - 12995 Ft
2. Hernyótalpas csizma - 19995 Ft
3. Magas szárú Chelsea csizma - 11995 Ft Forrás: 1. sinsay.com, 2. zara.com, 3. 2.hm.com

Ha tetszett a cikk, ez is érdekelhet: Így válassz szoknyát az őszi szezonra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.