fashion week szoknya őszi divat tippek-tanácsok magazin szoknya divat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ősz beköszöntével a legtöbben a szekrény mélyére száműzik a nyár kedvenc női ruhadarabját, a szoknyát. Holott ősszel, sőt télen is legalább annyira praktikus ez a viselet, mint a melegebb hónapokban. Mutatjuk is, hogyan viseld a hidegebb időben a szoknyát.

A szoknya egy igazán univerzális női ruhadarab, amely remekül hordható az év 365 napján. Persze nem mindegy, hogy milyen szoknyát viselünk, illetve az sem, mivel viseljük a szoknyát.

Így válassz őszi szoknyát

Az ősz, főleg októbertől kezdve meglehetősen hűvös tud lenni, így egyáltalán nem mindegy, milyen szoknyát választunk ebben a szezonban. Érdemes előnyben részesíteni a vastagabb anyagból készült típusokat, illetve azokat, amelyek legalább térd környékén végződnek. Ha mégis inkább a rövidebb fazonokat vagy a lengébb anyagokat részesítenénk előnyben, akkor válasszunk hozzájuk vastag harisnyát vagy hosszabb szárú csizmát, így a nyári kedvenc darabjainkat sem kell nélkülöznünk a hidegebb időben.

Anyagkavalkád

A zordabb időjárás általában megköveteli, hogy melegebben öltözzünk, nincs ez másképp a szoknyaviseléssel sem. Szerencsére a tervezők idén is gondoltak azokra, akik ősszel is szeretnék hordani ezt a ruhadarabot, így rengeteg melegebb anyagú szoknyát találhatunk a boltok polcain.
A kora őszi időszakban jöhet a farmer, a bőr, amikor pedig igazán hidegre fordul az idő a kötött, a bársony és a tweed.

1. Farmer szoknya - 10995 Ft
2. Rövid szoknya - 9995 Ft
3. Bársony szoknya - 5705 Ft
4. Műbőr szoknya - 9995 Ft
5. Kötött szoknya - 8299 Ft Forrás: 1. mohito.com, 2. zara.com, 3. mall.hu, 4. zara.com, 5. bonprix.hu

Vége-hossza

Ősz ide vagy oda, a szoknyák hossza sok esetben nem az évszakot tükrözi, hanem az egyéniségünket. Mindenki döntsön a stílusa és a hidegtűrése szerint, hogy inkább a mini, a midi vagy a maxik mellett teszi le a voksát ebben az évszakban.

1. Pliszírozott szoknya - 9995 Ft
2. Kötött szoknya - 7995 Ft
3. Sifon szoknya - 8299 Ft Forrás: 1. mohito.com, 2. 2.hm.com, 3. bonprix.hu

Szép és hasznos – a harisnya

Az októberi időjárás már általában megköveteli, hogy szoknyaviseléskor harisnyát húzzunk. Ilyenkor elég lehet még egy vékony típus, ám ahogyan a hőmérő higanyszála egyre kevésbé kúszik magasra, úgy nyúlhatunk egyre inkább a vastagabb darabokért. Szerencsére ezen a téren is van miből választanunk, hiszen rengeteg szép, stílusos és egyben meleg harisnyából válogathatunk, attól függően, mit priorizálunk.

1. Fekete harisnya - 3595 Ft
2. Világosszürke harisnya - 3995 Ft
3. Harisnyanadrág 30den - 3399 Ft
4. Harisnya - 4595 Ft Forrás: 1. reserved.com, 2. 2.hm.com, 3. bonprix.hu, 4. mohito.com

A nők kedvence - a cipő

Sokan úgy vélik, hogy a szoknyához csak és kizárólag a kecses, magas sarkú topánok illenek, így náluk, amikor a félcipők ideje lejár, a szoknyák is száműzetésbe kerülnek. Holott nincs is trendibb ősszel, mint egy tweedszoknya térd felett érő csizmával vagy egy pliszírozott modell sportcipővel.

1. Bőr magassarkú csizma - 49995 Ft
2. Sportcipő
3. Combcsizma - 17995 Ft
4. Bokacsizma - 10995 Ft Forrás: 1. zara.com, 2. zara.com, 3. 2.hm.com, 4. sinsay.com

Alsó, felső – király, ász

Az is vita tárgyát szokta képezni, hogy vajon egy szoknyás alsóhoz illik-e bármi más felső, mint egy decens blúz? A válasz erre egy hatalmas igen, főleg, ha nem egy szigorú dress code-dal rendelkező hivatalba kell minden nap bejárnunk. Bátran párosítsunk a szoknyához meleg pulóvereket, mellényeket vagy akár poncsót. Higgyük el, így lesz igazán „király" a szettünk!

1. Garbónyakú pulóver - 5995 Ft
2 Lány mintás pulóver - 8995 Ft
3. Csavart mintás pulóver - 6495 Ft
4. Steppelt mellény - 15999 Ft
5. Poncsó - 4595 Ft Forrás: 1. mohito.com, 2. zara.com, 3. 2.hm.com, 4. bonprix.hu, 5. sinsay.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.