Müller Péter: Nagy írók pár mondattal is el tudják mondani a világ legfontosabb titkait

Forrás: Shutterstock/Natali _ Mis -
halál Müller Péter magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Nagy írók pár mondattal is el tudják mondani a világ legfontosabb titkait. Íme, itt van két mondat arról, mi a halál.

Mikszáth Kálmán Különös házasság c. regényében szellemeket idéznek az urak. Spiritiszta szeánszot tartanak. És arról beszélnek, hogy odaátról még senki sem jött vissza. Medve doktor megígéri, hogy ő bizony, ha meghal, visszajön és elmondja, mi az igazság a túlvilágon. Nem sokára elmegy, és az urak folytatják tovább a szeánszot... Hamarosan jelentkezik egy szellem: "Medve Ignác." De hisz nemrég ment el. Mit mond? "Megígértem, hogy eljövök megmondani, mi van a másvilágon. Ne fizessétek a doktorokat! A halál voltaképpen jelentéktelen csere. A lélek helyet változtat, a test alakot." Döbbenten olvassák a szellemi üzenetet, amikor egy pandúr őrmester jelenik meg a küszöbön csákósan, tarsolyosan, karddal az oldalán.

  • No, mi a baj, Jeszenka?
  • Jelentem alássan, méltóságos főbíró úr, a Medve doktor urat halva találta a Balbó csősz a Bényére vezető dűlőúton.
A lélek helyet változtat, a test alakot Forrás: Shutterstock/Natali _ Mis

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.