A parfümök népszerűsége a téli időszakban

Forrás: pixabay.com -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg időszak egyedülálló lehetőséget kínál a parfümök szerelmeseinek. Ez a tökéletes idő arra, hogy erősebb koncentrációra váltsunk, vagy kipróbáljunk egy intenzív aromát – a szezon lehetővé teszi a kísérletezést. Sokan, miután ősszel megduplázták a kellemes édességet, merész irányokba fordulnak az illatokkal, és kilépnek a komfortzónájukból, vagy megengednek maguknak egy új „varázst”.

Mindenkinek mást jelent a tökéletes parfüm

Ha sok parfümöt használt, de nem vált szakértővé, akkor ne vásároljon illatot anélkül, hogy kipróbálta volna, vagy kérjen mintákat, amelyek segíthetnek a döntésében.

Ne hagyja parfümjét a fürdőszobában

A parfümnek vannak bizonyos ellenségei. A levegő, a napfény és közvetve a hő és a páratartalom is rontja a parfümöt. Ebből a szempontból nem tanácsos egyszerűen a fürdőszobában hagynia. A szobájában, zárt szekrényben tárolhatja.

Forrás: pixabay.com

Hogyan használjuk a parfümöt?

Elérkeztünk a legfontosabb témához. A parfümöt felvisszük a bőrre. Az illatnak közvetlenül bőrünkkel kell érintkeznie és „összekeverednie”. Ne permetezze be a haját, szakállát vagy bármi mást, mivel ez rontja az illat kémiáját. Nem muszáj olyan döntést hozni, hogy csak nyári vagy téli parfümöt veszünk. Először is vizsgáljuk meg a legáltalánosabb megkülönböztetést, az „edp” (Eau de Parfum) és az „edt” (Eau de Toilette) között. Az EDP tartósabb, és kevésbé észrevehető. Az EDT kevésbé tartós, de jobban észrevehető. A koncentráció határozhatja meg a parfüm erősségét, vagyis, hogy az illat mennyire tartós. Az aromák ugyanis három alapvető összetevőből állnak: víz, alkohol és illatanyag. A három összetevő arányaival határozható meg magának a parfümnek az erőssége, tartóssága és tulajdonképpen az ára is. Ebből következik, hogy a legdrágábbak azok, amelyek a legtöbb illatanyagot tartalmazzák (pl.: Tom Ford, Christian Dior, Versace… stb.).

Helyek a testen, ahová könnyű parfümöt permetezhet:

  • a nyak mindkét oldalán,
  • nyak,
  • belső csukló,
  • dekoltázs,
  • könyökhajlat,
  • tarkó.

Mivel télen általában erős parfümöket használunk, ilyenkor elegendő 1 permetnyit használni a nyak hátsó részén. Kerüljük a hajra való fújást, mert a hajunknak nem tesz jót, és vigyázzunk arra is, hogy a szemünkbe se kerüljön.

Hol használják a parfümöt?

Minden parfümhöz külön környezet tartozik, amelyet ki kell szolgálni. Bizonyos parfümök esetében nem kell törődni a nemekkel. Vannak nőiesebb férfiparfümök, amelyeket megcsodálhatunk, és a nők használnak férfiasabb illatokat is.

Ne ragaszkodjon túlságosan az évjárathoz. Az 1970-es években gyártott parfümöket az akkori divatirányzatok szerint készítették el, és lehet, hogy most már idejétmúltnak találja. Az a fontos, hogy Önnek melyik tetszik. Az egyik legnagyobb hiba lenne csak azért megvenni, mert szerintünk másnak tetszene. A parfümnek érdemes passzolnia viselője személyiségéhez.

Van a terméknek lejárati ideje?

A parfümöknek vagy van lejárati ideje, vagy nincs. Itt kerül előtérbe az edp. Függetlenül attól, hogy milyen jól tárolja az edt-ket, egy bizonyos idő elteltével lebomlanak. Ez az időszak nem 36 hónap, ahogy az a dobozon van írva, ezzel szemben közel 8 évig használhatóak. Ne aggódjon, hogy ennyi idő elteltével elpárolog az illata (sokan alig pár év alatt el is használják). Az edp viszont nagyon sokáig tart, és nem romlik. A szakértők ezért tanácsolják az ilyen termékek megvásárlását.

Tartsa szem előtt azt is, hogy ne vásároljon parfümöt csak azért, mert az népszerű. Sőt, amennyire csak lehetséges, maradjon távol a „bestsellerektől”. Inkább törekedjen az egyediségre, tűnjön ki a tömegből, legyen saját aromája.

Gondoskodjon az illatáról. Ha parfümöt szeretne valahová magával vinni, akkor vigyázzon rá. Ha ugyanis egy parfüm fúvókája megsérül, akkor a termék levegőt kap, és megromlik. Lehetőleg ne műanyagflakonos kiszerelést vásároljon a hazai internetes boltokban, azoknál sokkal hasznosabb az üvegpalackokat előnyben részesítenie. A műanyagpalackok nagyobb valószínűséggel rontják el a parfüm különleges összetevőit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.