Ellopták, és a közösségi oldalon kínálták eladásra Kóbor János aranylemezét

Forrás: Facebook/Omega -
Kóbor János Omega (együttes) közösségi oldal aranylemez lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa hirdetés tűnt fel a Facebookon: az Omega egyik aranylemezét kínálta eladásra egy rajongó.

Furcsa hirdetés jelent meg a Facebookon egy zárt csoportban: az Omega egyik aranylemezét kínálta eladásra egy ember. A probléma csak az, hogy az együttes menedzsere szerint az eladásra kínált relikvia lopott.

A hirdetés szövegéből nem derült ki, hogy melyik lemezről van szó, de az 1982-es dátumból ki lehet következtetni, hogy az 1981-ben megjelent, Az arc című kiadvány lehet a szóbanforgó lemez.

Az aranylemez Kóbor Jánosé volt, de sem a 2021 decemberében elhunyt zenész családja, sem a zenekar menedzsere nem tudja, hogyan lophatták el azt.

Forrás: Facebook/Omega

„Hogy őszinte legyek, én csak hallomásból tudom, hogy valaki hirdette az egyik Omega-aranylemezt, ami szerintem is Az arc lehetett. A hirdető már levette a posztot. Én felvettem a kapcsolatot Mecky özvegyével és az első családjával is, de senki sem tudja, hogyan kerülhetett a lemez egy ismeretlenhez. Az az igazság, hogy Mecky nem otthon tartotta ezeket a relikviákat. Mind megvolt, nagy becsben is tartotta őket, de nem volt az a típus, aki minden nap a saját és a zenekar sikereit akarta nézegetni az otthonában. Éppen ezért, senkinek nem tűnt fel, hogy ez a bizonyos lemez hiányzik. Persze, az sem kizárt, hogy egy hamisítványról van szó, de mindenesetre az gyanús, hogy egy újságírói megkeresés után a hirdetés eltűnt a csoportból" – mondta Trunkos András.

A Bors információi szerint az eladó 500 ezer és 1 millió forint közötti összeget kért a lemezért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.