Ilyennek tervezi III. Károly a koronázását - Apja, a néhai Fülöp herceg előtt is tisztelegni fog

Forrás: AFP/Hugo Burnand -
Windsor-ház zene II. Erzsébet brit királynő Fülöp herceg koronázás szertartás III. Károly görög ortodox Kamilla hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A 99 éves korában, 2021 áprilisában elhunyt Fülöp herceg tiszteletére a május 6-i koronázási ceremónián görög ortodox zene is felcsendül majd. Ez III. Károly személyes kérése volt. 

"Őfelsége, a király személyesen rendelte meg az új zenét, alakította és választotta ki a koronázási szertartás zenei programját" - áll a palota közleményében. "Őfelsége kérésére néhai édesapja, Ő Királyi Fensége, Fülöp herceg, Edinburgh hercege előtt tisztelegve görög ortodox zene is felcsendül az istentiszteleten, a Byzantine Chant Ensemble előadásában" - tették hozzá.

III. Károly király és Kamilla királyné a hagyományok előtt tisztelegve a jövő felé tekint. Forrás: AFP/Hugo Burnand

Fülöp herceg Görögországban született, görög ortodox templomban keresztelkedett meg. 1947 novemberében II. Erzsébet királynővel való esküvője előtt azonban kötelességből felekezetett váltott.

A Buckingham-palota korábban azt mondta, hogy a 74 éves Károly király és a 75 éves Kamilla királynő koronázási ceremóniája tiszteletben tartja a hagyományt, miközben a vallási rituálét a modern korba viszi el.

"A koronázás tükrözi majd az uralkodó mai szerepét, és a jövő felé tekint, miközben a régi hagyományokban és pompázatban gyökerezik" - közölte a palota ősszel.

Ebből a célból Károly király 12 új zeneművet rendelt a májusi szertartásra az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség művészeitől, számos stílusban. Az új zenék között szerepel a Koronázási himnusz Andrew Lloyd Webbertől.

A hírek szerint "globális zenei ikonok és kortárs sztárok" fognak fellépni világszínvonalú zenekar és táncosok mellett. Hogy pontosan kik lesznek a fellépők, azt a palota még nem közölte - írja a People.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.