Szörnyű: börtönbe került a magyar színésznő édesanyja

történet család Udvaros Dorottya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Udvaros Dorottya a Nagyok című műsorban vendégeskedett a Kossuth Rádióban, ahol a szülőktől távol töltött gyermekkoráról, édesanyja tragikus sorsfordulatáról, valamint édesapja szemléletmódjáról beszélt.

A hírességnek kislányként gyakran kellett elválnia édesapjától, Udvaros Béla rendezőtől és édesanyjától, Dévay Camilla színésznőtől. Előfordult, hogy együtt sem éltek, mert a korabeli színészlakások nem voltak elég kényelmesek ahhoz, hogy egy kisgyereket is befogadhassanak. Ezt ő maga is megerősítette.

Udvaros Dorottya, színész Fotó: Pályi Zsófia [origo]

„Nyilván, ha innen így ránézünk arra a szituációra, akkor azt mondjuk, szörnyű, hogy nincs együtt a család, de egy kisgyerek könnyedén alkalmazkodik a helyzetekhez. Ha időnként megjelennek a szülei, és elmagyarázzák neki, hogy mikor szünet van, akkor jössz, és amikor nem lesz bemutató, mi jövünk, akkor az ember ezt elfogadja. Persze minden nyomot hagy bennünk. Nincs olyan ismerősöm, akinek ne lenne valamiféle kis problémája. Az egész életünk traumák sorozata, amiket fel kell dolgozni" – idézte a színésznőt a Blikk.

Udvaros édesanyjának sorsa különösen tragikusan alakult, mivel a kommunizmus idején koholt vádak alapján elítélték és három évet töltött börtönben, majd további három évet Kistarcsán internálótáborban.

A színművész a műsorban édesapjáról is megemlékezett, aki 96 éves korában hunyt el.

– mondta a híresség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.