Nem akart tovább lakbért fizetni, ezért egy barlangba költözött az amerikai férfi

Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo -
természet lakbér bérleti díj lakhatási költségek jövedelem lakásbérlet barlang
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jó állás, rendes fizetés - nem okozott gondot a megélhetés a férfinak, mégis úgy döntött, nem költ többet bérleti díjra. 

Bár komoly megélhetési nehézségei nem voltak, súlyos depresszióval küzdött, még az öngyilkosság is megfordult a fejében, végül arra jutott, egy barlangba költözik, Utah államban.

Utah - a kép illusztráció Forrás: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Közel másfél évtizedig élt nomád életet, ezalatt az idő alatt semmit nem vett pénzért, az nem is volt neki, mert mielőtt még elköltözött a városból, az összes pénzét egy telefonfülkében hagyta, hogy akinek kell, vigye. Élelelmet a kukákból szerzett, illetve állattetemeket evett, a barlangja mellett pedig kialakított egy veteményes kertet magának. A barlangban kialakított egy kis konyhát, amiben elkészítette magának az ételeket.

Shellabarger a talált ételektől sosem volt beteg, elmondása szerint az emberek rengeteg, még ehető élelmiszert dobnak ki a kukába.

A civilizáció vívmányai közül csupán a helyi könyvtár számítógépeit használja, melyeken a pénzmentes, szabad életről ír blogot, más támogatást soha nem vett igénybe. Ám végül tizennégy év után feladta életmódját. Nem kényelmi okokból, hanem mert idős szüleiről kell gondoskodnia. A férfi minderről az Only Human című műsorban mesélt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.