Pisze orr, őzike tekintet, teltebb ajkak - Beavatkozás nélkül, sminktrükkökkel

smink
Kisebb nózira, őzike tekintetre vagy dúsabb ajkakra vágyunk? Még csak plasztikai beavatkozásra sincs szükség hozzá, csupán néhány egyszerű sminktrükkre - írja a Fanny magazin. 

Teltebb ajkak

Nem mindenkit áldott meg dús és érzéki ajkakkal a sors, de nem kell egyből a szájfeltöltésen gondolkoznunk ahhoz, hogy ezen változtassunk!

A legegyszerűbb módszer, ha keresünk az ajkaink színéhez legjobban illő szájceruzát Forrás: Shutterstock

1. tipp: A legegyszerűbb módszer, ha keresünk az ajkaink színéhez legjobban illő szájceruzát, és ennek segítségével rajzoljuk körbe, majd jöhet a megszokott rúzsunk.

2. tipp: Egyre több helyen találkozunk olyan ajakápolókkal, szájfényekkel vagy rúzsokkal, amelyek dúsítanak. Vagy olyan összetevőket tartalmaznak, például csilit, fahéjat, mentát, amelyek enyhe vérbőséget okoznak, vagy pedig csillámló részecskéket, amelyektől optikailag tűnik teltebbnek.

3. tipp: Egy kevés highlightert vigyünk fel az ajkak közepére, akár az ujjaink segítségével is beütögethetjük, és akár a rúzs fölé is tehetünk belőle.

Őzike tekintet

Sokan fordulnak azért plasztikai sebészhez, mert a szemük körüli rész petyhüdtté válik, ezért fáradtabbnak és még idősebbnek is tűnhetnek. Ám ez ellen is van néhány megoldás!

Szempillaspirálnál inkább a hosszabbító és ívelő verziókat keressük Forrás: Shutterstock

1. tipp: Sokan nem tartják fontosnak a szemöldököt sminkeléskor, pedig ha szépen ki van emelve, attól a tekintet üdébb lesz, a szemek nagyobbnak tűnnek. A legjobb, ha palettával dolgozunk, amelyben egy világos festék is van, amivel közvetlenül a szemöldök alatti részt kell hangsúlyozni, így még ragyogóbb lesz az összhatás.

2. tipp: A dúsító, műszempillahatást adó spirálok helyett szavazzunk inkább a hosszabbító és ívelő verziókra, ha a nagyobb tekintet a cél.

3. tipp: Léteznek szempillaspirál primerek, amelyeket a megszokott spirál előtt kell felvinni, mert használatuktól még hosszabbak lesznek a pillák.

4. tipp: Az alsó vízvonalunkat húzzuk ki fehér vagy nude szemceruzával, mert frissebbnek mutatja a tekintetet.

Kisebb orr

A legtöbben a tökéletes formájú nózi után áhítoznak, ám a fájdalmas műtétet gyorsan ki tudjuk váltani egy egyszerű praktika segítségével, méghozzá a sötét és világos színek játékával.

A tökéletes formájú nózi sötét és világos színek játékával is elérhető Forrás: Shutterstock/Lado

1. tipp: Amennyiben szélesnek tartjuk az orrunkat, akkor az orrnyereg két szélére vigyünk fel sötét kontúrozó festéket, középre pedig világosat, majd finoman dolgozzuk össze őket. A legpraktikusabb ehhez egy kétvégű stick, amelyen egyben megtalálható a sötét és világos árnyalat.

2. tipp: Ha az a cél, hogy rövidebbnek, kicsit piszébbnek tűnjön az orr, akkor a végére kell tenni a sötét színből, végül el kell dolgozni kicsit.

3. tipp: Azzal is el tudjuk terelni a figyelmet az orrunkról, ha az arcot pirosítóval vagy highlighterrel emeljük ki.

Tökéletes arcforma

Zavar minket, hogy magas a homlokunk, széles az állunk, esetleg már tűnnek olyan feszesnek a vonásaink? Nem kell mást tennünk, mint megtanulni a kontúrozás fortélyait, amihez a legfőbb kulcs a következő: a világos színek és fényes textúrák kiemelnek, míg a sötét árnyalatok és matt tónusok elnyomnak. Első lépésként alapozzuk le az arcunkat, ahogy szoktuk, és utána kezdődhet a kontúrozás.

A világos színek és fényes textúrák kiemelnek, míg a sötét árnyalatok és matt tónusok elnyomnak Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2015 LADO/Shutterstock. No use without permission./Lado

Ehhez fontos, hogy tisztában legyünk azzal, milyen is pontosan az arcformánk, majd egy láthatatlan vonallal kössük össze az orrunk alsó pontját a fülünk felső pontjával, mert ennek a mentén kell felvinni a különböző színű festékeket. Érdemes beszerezni egy kontúrozó palettát, mert ezekben egy helyen találjuk meg a különböző árnyalatokat.

Ovális

Ez az ideális arcforma, de még itt is tehetünk azért, hogy még tökéletesebbek legyenek a vonásaink. Az előbb említett láthatatlan vonal mentén vigyük fel először a sötét festéket, és dolgozzuk el. Vigyünk fel egy világos színű highlightert a homlok közepére, majd fussunk végig ugyanezzel az árnyalattal az orrunkon és akár az állra is mehet egy kevés. Ezzel sikerült kivilágosítani a T-zónát, így az arcnak ez a része kicsit jobban kiugrik majd.

Szív

Akinek ilyen az arcformája, leginkább a széles homlokkal küzdhet. Ezt úgy tudjuk keskenyíteni optikailag, ha a halánték körül visszük fel a sötét árnyalatot, és esetleg az állcsúcsra is mehet.

Kerek

Amennyiben túl kereknek tartjuk az arcunkat, akkor mindkét szélén, hosszanti irányban kell árnyalni. A hajtövek mentén a homlok oldalsó részétől egészen az állkapocsig dolgozzuk el a sötétebb színt, így lekeskenyítjük a pofit.

Szögletes

A sötétebb kontúrozó szín a szögletes forma négy pontjára kerüljön, míg a világosabb tónus a homlokra és az áll középső részére menjen.

Hosszúkás

A kicsit megnyúlt arcforma jelenthet gondot, amit pillanatok alatt le tudunk „rövidíteni": a homloknál és az állnál kontúrozzunk, emellett az arc azon részeire kell tenni, ami úgymond kilóg a tökéletes, ovális formából, vagyis a homlok külső részére, állkapocs jobb és bal oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.